Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Η Μ. Τζούφη βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

Η Μ. Τζούφη βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

ΝΑΤΟ1ΝΑΤΟ2

Η Μερόπη Τζούφη – βουλευτής Ιωαννίνων – συμμετείχε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, στο Στάβενγκερ της Νορβηγίας, ως μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (Καραγιαννίδης, Σαντορινιός, Τζούφη) και της διακοινοβουλευτικής ομάδας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τα βασικά θέματα της συνεδρίασης του ΝΑΤΟ ήταν η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία, οι διαδικασίες ένταξης του Μαυροβουνίου στη διατλαντική συμμαχία, ενώ τέθηκε το ζήτημα της Κριμαίας. Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, συνυπολογίζοντας πως η χώρα μας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη από την ανισοκατανομή σε πόρους και δομές συγκριτικά με τις χώρες τις ευρύτερης περιοχής, ενώ τέλος αποφασίστηκε η μη-εμπλοκή του ΝΑΤΟ για ουσιαστικούς και οικονομικούς λόγους.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης, η βουλευτής συναντήθηκε με την Πρέσβειρα, καθώς και με την ελληνική κοινότητα της πόλης που αριθμεί περίπου 150 άτομα και απαρτίζεται κυρίως από πρόσφατους μετανάστες, εργάτες, επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η βουλευτής ενημερώθηκε αναλυτικά για τις ανάγκες και τα αιτήματα των Ελλήνων που ζουν στην νορβηγική πόλη, όπως η διευκόλυνση στην έκδοση απαραίτητων εγγράφων, η δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές μέσω επιστολικής ψήφου και κυρίως εξασφάλιση της άμεσης απόσπασης εκπαιδευτικού για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

Στη συνέχεια η βουλευτής συμμετείχε σε δεξίωση όπου γνωρίστηκε με τον Πρόεδρο της Νορβηγικής Βουλής, OlemicThommessen, αλλά και την Πρωθυπουργό της Νορβηγίας, ErlaSolberg. Επιπρόσθετα, στα πλαίσια των διεθνών συναντήσεων, η βουλευτής συνομίλησε με τον Πρέσβη της Ελβετίας, την Πρέσβειρα του Ιράκ, καθώς και με βουλευτή του Κουρδικού Κόμματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments