Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Η.Πάνου(Αναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής)–Όλοι χωράμε να δουλέψουμε γιατί οι ανάγκες είναι μεγάλες.Να αποσυρθεί η τροπολογία που καταργεί το βασικό μας πτυχίο

Η.Πάνου(Αναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής)–Όλοι χωράμε να δουλέψουμε γιατί οι ανάγκες είναι μεγάλες.Να αποσυρθεί η τροπολογία που καταργεί το βασικό μας πτυχίο

720_147740_49baeb60d2-819a72c6209d77feΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—“Είμαστε αναπληρωτές 15 χρόνια..Αναπληρώνουμε κάθε χρόνο τους εαυτούς μας …Δουλεύουμε σε όλη την Ελλάδα..Βρισκόμαστε πάλι μπροστά σε μια μεγάλη δυσκολία.. Όλοι χωράμε να δουλέψουμε ,γιατί οι ανάγκες είναι μεγάλες και δεν φτάνουμε εμείς”.Η αναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής ,Ηλιάνα Πάνου , που συμμετείχε  στην κινητοποίηση σήμερα στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων  των ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ  ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με κεντρικό σύνθημα “Nα αποσυρθεί η Τροπολογία Έκτρωμα που μας καταδικάζει στην Αναπλήρωση για 18 ΧΡΟΝΙΑ (!!)και Καταργεί (ΞΑΝΑ) το Βασικό μας Πτυχίο!!”,περιέγραψε με αυτά τα λόγια την κατάσταση στον χώρο των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής.Ακούστε την συνέτευξη 

και διαβάστε τα ζητήματα που θέτουν οι αναπληρωτές οι οποίοι διαμαρτύρονται : “Για την τροπολογία που καταργεί τους βασικούς τίτλους σπουδών στην Ειδική Αγωγή!”

Την τροπολογία που θέτει σε εργασιακή ανασφάλεια συμβασιούχους- αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίες, οι οποίοι εργάζονται 15 χρόνια με συμβάσεις στο ελληνικό δημόσιο σχολείο! Την τροπολογία που μας καταδικάζει σε συμβάσεις για άλλα 2 χρόνια! Την τροπολογία που δεν εξασφαλίζει κανένα εργασιακό δικαίωμα στους αποφοίτους των πανεπιστημιακών τμημάτων Ειδικής Αγωγής (Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο) αλλά μετατρέπει το πτυχίο σε μόρια!

Καλούμε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια), τους συναδέλφους ειδικοτήτων στην ειδική αγωγή, τους συναδέφους δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές, τους γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες, τους συνδικαλιστικούς φορείς, το αναπηρικό κίνημα, τους φοιτητές των τμημάτων, τους γονείς των φοιτητών και κάθε αλληλέγγυο που κατανοεί το δίκαιο αγώνα μας να συμπαρασταθούν συμμετέχοντας σε αυτή τη διαμαρτυρία!

  • Να αλλάξει τώρα το άρθρο 48 του νόμου 4415/2016.
  • Απαιτούμε να αποσυρθεί η τροπολογία που ψηφίστηκε στις 29/3 και ανοίγει ξανά τον δρόμο για την απαξίωση του βασικού πτυχίου των τμημάτων ειδικής αγωγής!
  • Καμία έκδοση υπουργικής απόφασης η οποία μετατρέπει τον βασικό τίτλο σπουδών σε μόρια, όχι στην λογική της μοριοδότησης.
  • Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με μοναδικό κριτήριο το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία.
  • Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments