Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Η Πρέβεζα δίνει ώθηση στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Η Πρέβεζα δίνει ώθηση στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

as

 

Ένας ακόμα σταθμός, ένα ακόμα πολιτιστικό γεγονός που δίνει ώθηση στη διεκδίκηση από τα Ιωάννινα και την Ήπειρο του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουλίου  2015 στο  Κηποθέατρο Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος», η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, τη χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων  και τη Χορωδία  «Αρμονία» της Πρέβεζας.

Η συναυλία άνοιξε το 33ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας, έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Ηπείρου και έδωσε την ευκαιρία στο πολυπληθές κοινό να γνωρίσει  τη δυναμική και την υψηλή ποιότητα των μουσικών συνόλων που συμμετείχαν.

Σολίστ στο τραγούδι ήταν η Ηλιάνα Αντωνίου και η Άννα Φιλανδριανού, τη διδασκαλία των χορωδιών έκανε ο Βαλεντίν Στεφάνωφ ενώ τη μουσική διεύθυνση είχε ο αρχιμουσικός Φοίβος Παπαδόπουλος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, Χρ. Μπαΐλη να εκφράζει τη θερμή συμπαράστασή του στη διεκδίκηση από τα Ιωάννινα και την Ήπειρο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021.

 

Δείτε Επίσης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ: Άλλος ένας συνάδελφος οικοδόμος τραυματίστηκε σοβαρά εν ώρα εργασίας

“Άλλος ένας συνάδελφος οικοδόμος τραυματίστηκε σοβαρά χθες το μεσημέρι  εν ώρα εργασίας. Δεν ήταν ούτε ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments