Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Η τοποθέτηση του Γ.Στέφου (ΣΥΡΙΖΑ) στην συζήτηση των προτάσεων για τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία.

Η τοποθέτηση του Γ.Στέφου (ΣΥΡΙΖΑ) στην συζήτηση των προτάσεων για τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία.

STEFOSΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Ο Γιάννης Στέφος, Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, στις 24/5/16 συμμετείχε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα τη συζήτηση επί του συνόλου των προτάσεων και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για τον Εθνικό και Κοινωνικό Διάλογο για την Παιδεία., όπου και τοποθετήθηκε.

Ξεκίνησε την τοποθέτησή του σχολιάζοντας την αποχώρηση της ΝΔ από τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία, η οποία αποχώρησε αν και όπως λέει στην ανακοίνωσή της, θεωρεί πολύ σοβαρή υπόθεση την εκπαίδευση, πράγμα που δεν φανερώνεται από τις πράξεις της.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πρώτη ενότητα των προτάσεων που αφορά στην αυτονομία της σχολικής μονάδας. Η αυτονομία της σχολικής μονάδας στην πράξη δεν εφαρμόστηκε ποτέ, ενώ αντίθετα είχαμε ένα συγκεντρωτικό εκπαιδευτικό σύστημα, όπου όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιάννης Στέφος «η σχολική μονάδα δεν ανέπνεε». Για να επιτευχθεί αυτό, απαραίτητο είναι ο εκπαιδευτικός να συμμετέχει στην διαμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων και να έχει λόγο στην επιλογή των σχολικών εγχειριδίων. Επίσης για το ζήτημα της αυτοαξιολόγησης ανέφερε πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απειλεί την εργασιακή υπόσταση του εκπαιδευτικού, όπως είχε συμβεί με την κυβέρνηση ΝΔ, καθώς οι απολύσεις εκπαιδευτικών δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, κάτι που το έχει ήδη αποδείξει επαναπροσλαμβάνοντας τους 2500 απολυμένους εκπαιδευτικούς.

Σχετικά με την τρίτη ενότητα των προτάσεων επεσήμανε πως η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών πρέπει να είναι μια συνεχής διαδικασία, που ουδεμία σχέση έχει με τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται τώρα.

Κλείνοντας, επεσήμανε πως τώρα η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να δώσει ελπίδα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, αξιοποιώντας πάντοτε τον ανθρώπινο παράγοντα. Καμία αλλαγή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν προηγουμένως δεν έχει συναποφασιστεί από τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία δηλαδή τους συλλόγους διδασκόντων και γονέων.

Το link από το βίντεο της ομιλίας του: httpssss://www.youtube.com/watch?v=Go3d180wG24&feature=share

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments