Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Θ.Βούρδας-Παρασύρθηκαν..Δεν υπάρχει καμία διαδικασία σήμερα σε σχέση με ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Ιωαννίνων

Θ.Βούρδας-Παρασύρθηκαν..Δεν υπάρχει καμία διαδικασία σήμερα σε σχέση με ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Ιωαννίνων

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Όλοι παρασύρθηκαν από μία διαδικασία μονομερούς ανάγνωσης της απόφασης του Υπουργού… Ο φίλος μου ο Νίκος (σ.σ: Νίκος Γκόλας Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων) ,μιλούσε για μια εικονική πραγματικότητα .Δεν υπάρχει καμία διαδικασία σήμερα σε σχέση με ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου.Νομίζω ότι η σημερινή κυβέρνηση ,η σημερινή διοίκηση του Υπουργείου, το έχει αποδείξει στην πράξη ,από την άποψη  ότι ξεβαλτώσαμε και επαναφέραμε στην επικαιρότητα το θέμα του έργου που ήταν παγωμένο από το 2007 ,για την ανάπτυξη του αεροδρομίου». Αυτά υπογράμμισε ο Θάνος Βούρδας ,Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε συνέντευξή του (ΕΔΩ)στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ»(Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων

Απαντώντας  σε σχετικές δηλώσεις του αντιδημάρχου Νίκου Γκόλα (ΕΔΩ), και σε σχετικά δημοσιεύματα ,αλλά και σε απόψεις για την αξιοποίηση του αεροδρομίου από φορείς της Αυτοδιοίκησης ,υπογράμμισε την  πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών  Χρήστου Σπίρτζη, που  «αφορά τη κατάρτιση ενός σχεδίου αξιοποίησης των 23 Αεροδρομίων των οποίων η διαχείριση και η λειτουργία ανήκει στην ΥΠΑ» και πρόσθεσε πως  «δεν υπάρχει καμία σκέψη για την αλλαγή αυτού του καθεστώτος» .

Αναφέρθηκε ακόμη στον γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου  για την αξιοποίηση των 23 αεροδρομίων ,εκτός από τα 14 που έχουν παραχωρηθεί στην Fraport ,  ανέφερε πως αυτό μεταφράστηκε ως διαδικασία παραχώρησης ,ιδιωτικοποίησης,  σημείωσε πως «δεν υπάρχει αυτή η διαδικασία» και ανέδειξε «τον στρατηγικό χαρακτήρα  για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής που έχει για το Υπουργείο το αεροδρόμιο Ιωαννίνων»

Διαβάστε  επίσης την δήλωση του Θ.Βούρδα

«Είναι απορίας άξιο πως μια αυτονόητη απόφαση για συνολικό σχεδιασμό αξιοποίησης των Αεροδρομίων της χώρας, έχει διαστρεβλωθεί και έχει μεταφραστεί σε διαδικασία παραχώρησης του Αεροδρομίου Ιωαννίνων «Βασιλιάς Πύρρος».

Η σημερινή κυβέρνηση και η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι αυτή που αναβίωσε, υλοποίησε και ολοκληρώνει το βαλτωμένο από το 2007 έργο του εκσυγχρονισμού του Αεροδρομίου.

Είναι αυτή που έλυσε, με πρωτοβουλία και του ίδιου του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, το ζήτημα της παροχής καυσίμων στο Αεροδρόμιο.

Είναι αυτή που διαμορφώνει για πρώτη φόρα στη χώρα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι Αεροπορικές Μεταφορές.

Είναι αυτή που με όλα αυτά τα βήματα και σε συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς προσπαθεί να ενισχύσει και το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων ως βασικό μοχλό ανάπτυξης της Ηπείρου και οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως αυτό επιτυγχάνεται.

Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, αφορά τη κατάρτιση ενός σχεδίου αξιοποίησης των 23 Αεροδρομίων των οποίων η διαχείριση και η λειτουργία ανήκει στην ΥΠΑ. Ότι δηλαδή οφείλει να κάνει κάθε σοβαρή πολιτεία προκειμένου να λειτουργεί με μακροχρόνιο σχεδιασμό, στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα. Αυτός ο σχεδιασμός θα καταλήξει σε συγκεκριμένα βήματα αξιοποίησης με κάθε νόμιμο και αποδοτικό τρόπο.

Απέναντι σε αυτό παρακολουθούμε προτάσεις και ενέργειες εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παραχώρηση του Αεροδρομίου σε μια διαδικασία που δεν υπάρχει.

Όμως, ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη της Ηπείρου δε γίνεται με ορίζοντα τις κάλπες αλλά την επόμενη 20ετία. Μόνο έτσι είναι σοβαρός και αποδοτικός .

Είναι θετικό πως όλοι οι φορείς αναγνωρίζουν τη πρόοδο που έχει συντελεστεί ακόμη και εάν επιχειρούν να οικειοποιηθούν ότι δεν τους ανήκει. Ας μην αλλοιώνουμε όμως τη πραγματικότητα για εφήμερες εντυπώσεις.

Το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι για εμάς στρατηγικό έργο για την ανάπτυξη της περιοχής, το αποδεικνύουμε έμπρακτα και το εντάσσουμε στο συνολικό σχέδιο ανάπτυξης των Μεταφορών στη χώρα μας.

Κάθε άλλη ερμηνεία είναι απλά εικονική πραγματικότητα».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments