Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Ιδιαίτερα πετυχημένη η ημερίδα που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, με θέμα: «Η ισότητα των φύλων στην εποχή της οικονομικής κρίσης».    

Ιδιαίτερα πετυχημένη η ημερίδα που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, με θέμα: «Η ισότητα των φύλων στην εποχή της οικονομικής κρίσης».    

Δημιουργία εικόνας 2Δημιουργία εικόνας

 

Ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ένας από τους 156 Δήμους της Χώρας που έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή  Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες.

Την περασμένη Παρασκευή, η Δημοτικής Επιτροπή Ισότητας, που συγκροτήθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την πληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στον Πολιτιστικό  Πολυχώρο ΄΄Δημήτρης Χατζής΄΄ ημερίδα με Θέμα «Η ισότητα των φύλων στην εποχή της οικονομικής κρίσης».

Η ημερίδα οργανώθηκε στα πλαίσια του έργου «Εξειδίκευση του πρότυπου Συστήματος Ένταξης της Ισότητας των Φίλων (Σ.Ε.Ι.Φ) σε Περιφέρειες και Δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας» που συγχρηματοδοτείται  από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας TREK Consulting AE Δήμητρα Μαρκέτου,  παρουσίασε το Εγχειρίδιο Εξειδίκευσης του Πρότυπου Σ.Ε.Ι.Φ στον Δήμο Ιωαννιτών και οι αξιόλογοι εισηγητές παρουσίασαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις,  που κέντρισαν το ενδιαφέρον των πολιτών και τη συμμετοχή τους στην ανοιχτή συζήτηση.

Πιο Συγκεκριμένα:

Η Αρετή Τασούλα, Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ιωαννιτών ,  μίλησε για το ρόλο του Δήμου Ιωαννιτών στην ισότητα των φύλων επισημαίνοντας ότι ’’η ισότητα αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και βασικό στόχο κάθε σύγχρονης δημοκρατικής χώρας΄΄ και η Βάσω Μέγα, Δημοτική Σύμβουλος – Αντιπρόεδρος Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών , για το ρόλο της Γυναίκας στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων.

Η Ελένη Μαραγκουδάκη, Κοινωνιολόγος της Εκπαίδευσης / Πρώην αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ανέπτυξε το θέμα «Οικονομική κρίση: Προεκτάσεις στην Ισότητα των Φύλων» και ο Κωνσταντίνος Καραμάνης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής – ΤΕΙ Ηπείρου, το θέμα «Αγορά Εργασίας και Οικονομική Κρίση».

Η Ευαγγελία Πανάγου, Εκπρόσωπος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Ιωαννίνων, ανέδειξε το σκοπό, τη δομή και το έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου και η Πόπη Στεφανίδου, Πρόεδρος της εθελοντικής οργάνωσης ΧΕΝ Ιωαννίνων, παρουσίασε το ρόλο και το έργο της οργάνωσης.

Η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ως εκπρόσωπος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων, με την παρουσία και την τοποθέτησή της τίμησε την εκδήλωση και την επιτροπή του Δήμου.

Τέλος,  χαιρετισμό, που σηματοδοτεί την ολόθερμη υποστήριξη του Δήμου στο έργο της επιτροπής, απηύθυναν ο Δήμαρχος της πόλης Θωμάς Μπέγκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδιώτης  και ο Αντιδήμαρχος για θέματα παιδείας Παντελής Κολόκας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments