Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΕ Α.Τ. ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΕ Α.Τ. ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

pramanta_plateia Από:Γιώργος Γκόντζος

Την ικανοποίησή του για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Πραμάντων, που πρόκειται να μετεξελιχθεί σε Α.Τ. Βορείων Τζουμέρκων, μέσω της προωθούμενης αναδιάταξης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές σε δηλώσεις του, επισημαίνοντας πως ο Δήμος θα παραχωρήσει τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές και θα βοηθήσει με κάθε τρόπο στην βέλτιστη λειτουργία του, με μέλημα την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών.
Ο κ.Γ. Σεντελές, εξήρε αρχικά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προχώρησε σε πλήρη και εκτενή ενημέρωση σχετικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών, και δεν ενήργησε ερήμην των φορέων της αυτοδιοίκησης. Εν συνεχεία, στάθηκε στην βούληση που επιδεικνύει ώστε να ενισχυθούν οι απομακρυσμένες περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες στην στελέχωση των υπηρεσιών τους, είτε αστυνομικών είτε άλλων.
«Το Α.Τ. Πραμάντων, όπως λειτουργούσε μέχρι τώρα, ουσιαστικά δε λειτουργούσε. Έφτασε να έχει μια δύναμη οκτώ ανδρών, όταν από το νόμο προβλέπεται ότι ακόμα και ο Αστυνομικός Σταθμός πρέπει να λειτουργεί με τουλάχιστον 12 άτομα. Ο λόγος βέβαια είναι γνωστός σε όλους. Είναι εύκολα κατανοητό σε τέτοιες υπηρεσίες σε απομακρυσμένες περιοχές, να μην υπάρχει ενδιαφέρον κάλυψης των θέσεων, όπως συμβαίνει και στο Κέντρο Υγείας. Αν κάποιος έχει την δυνατότητα να επιλέξει περιοχές πιο κοντά και πιο εύκολα προσβάσιμες στον τόπο διαμονής του θα το κάνει. Για το λόγο αυτό, κάποια στιγμή, έπρεπε η ηγεσία να επιβάλει την ορθότητα της στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων. Έτσι, με την προτεινόμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά ενισχύεται η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Πραμάντων και ως δήμος θα προσφέρουμε το αναγκαίο κτίριο και θα βοηθήσουμε όσο το δυνατόν προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο κ.Γ. Σεντελές.

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments