Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Ιωάννινα_2023 Το Μέλλον Σήμερα”:Επισκέψεις σε σχολικές μονάδες

“Ιωάννινα_2023 Το Μέλλον Σήμερα”:Επισκέψεις σε σχολικές μονάδες

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ιωάννινα_2023 Το Μέλλον Σήμερα” αναφέρονται τα εξής:

Συμβολική επίσκεψη υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας, «ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023:Το μέλλον σήμερα», πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, με σκοπό τη διερεύνηση, καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων των κτιριακών αυτών υποδομών, δεδομένου ότι από το 2010 η συντήρησή τους έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα των Δήμων.

Συγκεκριμένα το κλιμάκιο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, επισκέφθηκε  το 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων – Ζωσιμαία Σχολή, το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων καθώς και το Ειδικό Εργαστήριο  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και  Κατάρτισης.

1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων –Ζωσιμαία Σχολή

Πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο 114 ετών στην καρδιά της πόλης μας, που όμως αντιμετωπίζεται από προκλητική αδιαφορία των εκάστοτε δημοτικών αρχών, όσον αφορά την συντήρηση των κτιριακών υποδομών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δύο νότιες αίθουσες του σχολείου όπου υπάρχει έντονη εισροή υδάτων από την οροφή και  κρίνονται ακατάλληλες για διδασκαλία (εμφάνιση μούχλας, πτώση σοβάδων κ.α.).

Καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει στο προαύλιο του σχολείου για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων

Παρόμοια εικόνα υποβάθμισης και εγκατάλειψης και στο σχολείο αυτό, αφού τμήμα του ισογείου δεν χρησιμοποιείται (παράθυρα δίχως τζάμια, στέγη που στάζει, σοφάδες που πέφτουν, ραγισμένοι τοίχοι). Πόρτες αιθουσών σπασμένες, πατώματα ξηλωμένα, δεν υπάρχει επαρκής αύλειος  χώρος, ενώ για τη φύλαξη και προστασία των αιθουσών, έχουν προσαρμοστεί σιδηρές κατασκευές.

Ειδικό Εργαστήριο  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και  Κατάρτισης

Στο φιλόξενο χώρο για 31 μαθητές με ειδικές ικανότητες δόθηκε έμφαση στην ανάγκη εξωστρέφειας του σχολείου  και ευρύτερης ενημέρωσης των γονέων προκειμένου να αγκαλιάσουν  το εγχείρημά αυτό και να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στη φροντίδα και στις παροχές του σχολείου αυτού.

Και στη σχολική αυτή δομή, ο αύλειος χώρος χρήζει δραστικών βελτιώσεων.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments