Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου: “Καταδικάζουμε απερίφραστα τη φασιστική βία που εκδηλώθηκε εις βάρος ανήλικων παιδιών”

Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου: “Καταδικάζουμε απερίφραστα τη φασιστική βία που εκδηλώθηκε εις βάρος ανήλικων παιδιών”

Σε ανακοίνωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου αναφέρονται τα εξής:

“Τα μέλη του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου καταδικάζουν απερίφραστα τη φασιστική βία που εκδηλώθηκε εις βάρος ανήλικων παιδιών που διαμένουν σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων στην Κόνιτσα Ιωαννίνων.

Είναι αδιανόητες τέτοιες πράξεις και ιδιαίτερα απέναντι σε παιδιά!

Υπό την ευθύνη του Κ.Κ.Π.Π.Η λειτούργησε υποδειγματικά δομή φιλοξενίας προσφύγων από το Μάρτιο του 2016 έως και τον Ιούλιο του 2018, στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Κόνιτσας του Κέντρου. Η επιτυχή της λειτουργία έγκειτο στην καλή συνεργασία που ανέπτυξε το Κέντρο με τις αρχές του Δήμου Κόνιτσας, τα σχολεία, τους φορείς καθώς και με τους κατοίκους της περιοχής. Όλοι μαζί λειτουργώντας αλληλέγγυα καταφέραμε να κάνουμε την Κόνιτσα ένα λαμπρό παράδειγμα στη χώρα μας και όχι μόνο.

Αυτό ακριβώς το λαμπρό παράδειγμα αλληλεγγύης οφείλουμε όχι μόνο να μην το λησμονήσουμε, αλλά να το υπερασπιστούμε και να το διαφυλάξουμε.

Το προοδευτικό πρόσημο είναι η επένδυση μας στον τόπο.

Όσοι ενδεχομένως χαϊδεύουν ακροδεξιά ακροατήρια είτε με τα λεγόμενα τους είτε ακόμα και με τη σιωπή τους φέρουν τεράστια ευθύνη και εκτίθενται ανεπανόρθωτα στην κοινωνία.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments