Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Καταγγελίες για την επέμβαση των ΜΑΤ και τις συλλήψεις ,από ΑΔΕΔΥ και Σωματείο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων

Καταγγελίες για την επέμβαση των ΜΑΤ και τις συλλήψεις ,από ΑΔΕΔΥ και Σωματείο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων

Συλλήψεις 1Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Με ανακοινώσεις τους το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ και το Σωματείο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων νομού Ιωαννίνων  αναφέρονται στο σημερινό σκηνικό και την επέμβαση των ΜΑΤ μπροστά από το κατάστημα ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ .Αναλυτικά η ανακοινώσεις:

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ της ΑΔΕΔΥ:Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή βία 

“Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή βία που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι της πρώην Καρυπίδης και οι συνδικαλιστές που βρίσκονταν σήμερα έξω από το κατάστημα ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ .

Με την παρούσα κι εκφράζοντας το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων των Ιωαννίνων, απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και να μην απαγγελθεί εναντίον τους καμία κατηγορία.

Αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Τμήματος, αποτελούμενη από τον Προέδρο Γρίβα Χρήστο και το μέλος της Γραμματείας Ζεκα Ντίνα ,επισκέφθηκαν τους συλληφθέντες στο Αστυνομικό Μέγαρο, εξέφρασαν την αλληλεγγύη του Νομαρχιακού Τμήματος και στη συνέχεια έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον κ. Εισαγγελέα Ιωαννίνων και στον κ. Αστυνομικό  Διευθυντή”

Σωματείο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων νομού Ιωαννίνων :”ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21 αιώνα δε θα γίνουμε!”

 

“Το Σωματείο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων νομού Ιωαννίνων καταγγέλλει τις  12 συλλήψεις ( 3 από αυτούς είναι μέλη του σωματείου μας) που σημειώθηκαν σήμερα στο market in κατά τη διάρκεια της περιφρούρησης της απεργίας που είχε προκηρυχτεί από το Εργατικό κέντρο για το συγκεκριμένο χώρο.

Kαταγγέλλουμε την κυβέρνηση που στέλνει τα ΜΑΤ να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του μεγαλοεργοδότη  Ράμμου του market in, που βαρούσαν στο “ψαχνό” εργάτες, γυναίκες, συνταξιούχους ενώ μάλιστα ένας μεταφέρθηκε και στο Νοσοκομείο.

Δεν θα τους περάσει, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να περάσει. Θέλουν υποταγμένους εργάτες, να μην κουνιέται φύλλο στους χώρους δουλειάς. Βάζουν χέρι στο δικαίωμα στην Απεργία.

  • Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.
  • Απαιτούμε την επαναπρόσληψη των εργαζομένων.
  • ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο στις 6 μ.μ έξω από το market in.

Οι εργαζόμενοι – οι άνεργοι των Ιωαννίνων να δώσουν απάντηση σε όλο αυτό το ανθρωποκυνηγητό που έχουν κηρύξει μεγαλοεργοδότες- κυβέρνηση – αστυνομία επειδή ζητάμε το αυτονόητο, το δικαίωμά μας στη δουλειά με αξιοπρέπεια.

Να δώσουμε το μήνυμα ότι  “ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21 αιώνα δε θα γίνουμε!”

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments