Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Κατερίνα Μιτοπούλου :Στόχος μας ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και όχι το πρόβλημα!

Κατερίνα Μιτοπούλου :Στόχος μας ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και όχι το πρόβλημα!

KK1Το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10/4 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρίας Θεανώ Φωτίου, του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας κυρίου Δημητρίου Καρέλλα και της διευθύντριας του γραφείου της Υπουργού κυρίας Ελευθερίας Τσακιροπούλου στα ιδρύματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου. Το Κ.Κ.Π.Π.Η είναι Ν.Π.Δ.Δ, υπόκειται στον έλεγχο και την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αποτελούμενο από επτά ιδρύματα περίθαλψης χρόνια πασχόντων συνανθρώπων μας και προστασίας παιδιού στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Η Υπουργός ξεναγήθηκε σε όλα τα ιδρύματα του Κέντρου συνοδευόμενη από την Πρόεδρο του κυρία Μιτοπούλου Αικατερίνη καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους, το σωματείο αυτών καθώς και τους περιθαλπόμενους και να συζητήσει δια ζώσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο για τα οποία είχε ήδη λάβει γνώση από τις διαδοχικές συναντήσεις εργασίας που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο.

Ιδιαίτερη ήταν η χαρά των φιλοξενούμενων παιδιών μας καθώς στο Προστασίας Παιδιού της Πωγωνιανής είχαμε την χαρά να μοιραστούμε το μεσημεριανό γεύμα με τα παιδιά της μονάδας και να συνομιλήσουμε απλά και ανθρώπινα για την καθημερινή διαβίωση τους και να ακούσει η Υπουργός τις προτάσεις των παιδιών.

Στην Κόνιτσα είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το αποτέλεσμα της συντονισμένης δουλειάς που γίνεται αναφορικά με την φιλοξενία 178 Συρίων προσφύγων. Η δομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, πρότυπο λειτουργίας και απόδειξη του επιπέδου των κρατικών μας δομών.

Αποδεικνύει περίτρανα το τι μπορεί να επιτελεστεί από τις κρατικές υποδομές !

Αυτές που απαξιώνονταν δεκαετίες, εγκαταλειμμένες ως απολιθώματα του παρελθόντος, άλλες να υπολειτουργούν, αρνούμενοι κάποιοι την επικαιροποίηση τους και άλλες να σφραγίζονται αδίκως.

Είμαστε αποφασισμένοι ο προνοϊακός χάρτης της χώρας να έχει επιτέλους περιεχόμενο και να διέπετε από δικαιοσύνη.

Όραμα και στόχος μας είναι οι δομές του Κ.Κ.Π.Π.Η να είναι ζωντανές, ευέλικτες, αποτελεσματικές κυρίως όμως ανοιχτές στην κοινωνία. Αν και οι αλλαγές γίνονται βήμα το βήμα, με σύνεση και ωριμότητα αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό μας και την ευαισθησία της κοινωνίας τα αποτελέσματα στην Ήπειρο είναι ήδη ορατά σε πολύ σύντομο χρόνο.

Στόχος μας ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και όχι το πρόβλημα!

Η Πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π.Η

Μιτοπούλου Αικατερίνη

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments