Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Κλειστά τα ταμεία της ΔΕΥΑΙ για τη δοκιμαστική λειτουργία νέου συστήματος λογισμικού- Καθημερινοί έλεγχοι της ΔΕΥΑΙ επιβεβαιώνουν την άριστη ποιότητα του νερού

Κλειστά τα ταμεία της ΔΕΥΑΙ για τη δοκιμαστική λειτουργία νέου συστήματος λογισμικού- Καθημερινοί έλεγχοι της ΔΕΥΑΙ επιβεβαιώνουν την άριστη ποιότητα του νερού

Χρυσοστόμου - ΤσιμαράκηςΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Στο πλαίσιο της πολιτικής που υλοποιεί με επιμονή και συνέπεια η Δημοτική Αρχή για την εξυγίανση της ΔΕΥΑΙ και την αναβάθμιση της λειτουργίας της επιχείρησης, εντάσσεται και η εγκατάσταση νέων λογισμικών συστημάτων, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ένα τμήμα του συστήματος που αφορά σε διαδικασίες που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των πολιτών, πρόκειται να εγκατασταθεί σε δοκιμαστική λειτουργία από σήμερα.

Εξαιτίας αυτής της διαδικασίας, από αύριο Παρασκευή  1 Απριλίου έως και την Τρίτη 5 Απριλίου θα είναι κλειστά για το κοινό τα  ταμεία της ΔΕΥΑΙ,  που λειτουργούν στα παλιά γραφεία της επιχείρησης στην οδό Ελ. Βενιζέλου 4 και  στα νέα γραφεία της επιχείρησης στη Ριζάρειο Πολιτεία (οδός 8ης Μεραρχίας 3)  , όπως επίσης θα παραμείνει κλειστή για το κοινό η Υπηρεσία Εκμετάλλευσης- Εξυπηρέτησης Καταναλωτών που βρίσκεται στην οδό 8ης Μεραρχίας 3. Τα ταμεία και η υπηρεσία εξυπηρέτησης θα επαναλειτουργήσουν την  Τετάρτη 6 Απριλίου.

Τα ταμεία της ΔΕΥΑΙ  που λειτουργούν σε Ανατολή και Κατσικά θα παραμείνουν  κλειστά για το κοινό από την Παρασκευή 1 Απριλίου έως και την Παρασκευή 8 Απριλίου. Θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα  11 Απριλίου.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Μάκης Χρυσοστόμου, ζήτησε την κατανόηση των συμπολιτών για την ολιγοήμερη ταλαιπωρία σημειώνοντας ότι «με το νέο λογισμικό όχι μόνο αναβαθμίζεται η λειτουργία της ΔΕΥΑΙ, αλλά θα εξυπηρετούνται καλύτερα και οι πολίτες».

Εξαπλάσιοι σε σχέση με όσους προβλέπει η νομοθεσία έλεγχοι, πιστοποιούν την άριστη ποιότητα του νερού

Στους ελέγχους που γίνονται για την ποιότητα του νερού που παρέχει στους καταναλωτές η ΔΕΥΑΙ, αναφέρθηκε – ερωτηθείς σχετικά – στις δηλώσεις του ο κ.Μ. Χρυσοστόμου, αλλά και ο χημικός Γιώργος Τσιμαράκης, προϊστάμενος της υπηρεσίας ελέγχων της ΔΕΥΑΙ.

Ο κ. Γ. Τσιμαράκης έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία ελέγχων, δειγματοληψιών και μετρήσεων, καταλήγοντας στο ότι  «η ποιότητα του νερού σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο των Ιωαννίνων είναι άριστη, ελέγχεται καθημερινά και μάλιστα με εξαπλάσιο σχεδόν αριθμό δειγματοληψιών και εργαστηριακών ελέγχων σε σχέση με τα όσα καθορίζει η σχετική νομοθεσία και συγκεκριμένα η ΚΥΑ 2600/2001 που έχει ενσωματωμένες του ανάλογες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τηρώντας ακριβώς όλες τις διαδικασίες που επιβάλει η νομοθεσία για τον έλεγχο ποιότητας πόσιμου νερού, η ΔΕΥΑΙ θα έπρεπε να κάνει κάτι λιγότερο από 100 αναλύσεις  ετησίως στις παραμέτρους που πρέπει να ελέγχονται συγχνότερα, όπως είναι  μικροβιακές και φυσικοχημικές αναλύσεις. Αντί τους 100 η ΔΕΥΑΙ το 2015 έκανε 625 αναλύσεις, το 2014 έκανε 585 αναλύσεις  και το 2013 έκανε 526 αναλύσεις. Δηλαδή σχεδόν εξαπλάσιες αναλύσεις από τις προβλεπόμενες.

Ο αναλύσεις  αυτές γίνονται στο εργαστήριο της ΔΕΥΑΙ, και πιστοποιούν την άριστη ποιότητα του νερού.

Οι χημικές αναλύσεις  που πρέπει να είναι σύμφωνα με τη νομοθεσία έξι το χρόνο, γίνονται από τη Χημική Υπηρεσία Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

«Όλες οι αναλύσεις διαβιβάζονται ανά τρίμηνο στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου και κοινοποιούνται στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης, φορείς από τους οποίους εποπτευόμαστε. Η Διεύθυνση Υγείας υποχρεούται εκ του νόμου και κάνει και αυτή τις δικές της δειγματοληψίες ώστε να μας ελέγχει», σημείωσε ο κ.  Γ.Τσιμαράκης και κατέληξε λέγοντας:

«Όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο νερό των Ιωαννίνων, αλλά χημικά είναι από τα καλύτερα νερά. Μικροβιολογικά δεν έχει μικροοργανισμού, μικρόβια κ.λ.π., πρέπει όμως να γνωρίζουν όλοι πως η νομοθεσία επιβάλει, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στο νερό να υπάρχει πάντοτε υπολειμματικό χλώριο στο δίκτυο και αυτό το τηρούμε».

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments