Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κ.Γκόγκος:Καλοκαιρινές εκδηλώσεις- Πολιτισμός για όλους, παντού

Κ.Γκόγκος:Καλοκαιρινές εκδηλώσεις- Πολιτισμός για όλους, παντού

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό του Πνευματικού Κέντρου για το καλοκαίρι ο κ.Κ. Γκόγκος πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών,μεταξύ άλλων, είπε:

«Όπως κάθε χρόνο το Πνευματικό Κέντρο σχεδίασε και παρουσιάζει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του δήμου μας.

Γιατί μπορεί οι εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ που οργανώνουμε στο κέντρο της πόλης να απευθύνονται σε όλους τους Γιαννιώτες και τους επισκέπτες μας, παραμένει όμως σημαντική η ανάγκη για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στις γειτονιές και τις κοινότητες του δήμου μας.

Για τις περισσότερες περιοχές οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν ετήσιο σημείο αναφοράς και ανταμώματος, αλλά και μια ευκαιρία για παρουσίαση του δυναμικού τους.

Σε συνεργασία λοιπόν με πολιτιστικούς συλλόγους και τοπικούς φορείς  ετοιμάσαμε και φέτος ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μουσικές παραγωγές, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις για παιδιά κλπ.

Περιλαμβάνει περισσότερες από 20 διαφορετικές εκδηλώσεις σε αντίστοιχα σημεία του Δήμου μας

Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο και δυνατότητα του προϋπολογισμού μας, ώστε να στηρίξουμε τις γειτονιές και τις κοινότητες του δήμου μας, γιατί οι ζωντανές γειτονιές, εξασφαλίζουν μέλλον για ολόκληρη την πόλη.

Στη συνέχεια η κα Χαρά Δούκα, αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πλάτανος» αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν 16 έως 18 Ιουλίου από τον σύλλογο, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ρεμπετόφιλων Ιωαννίνων, στην πλατεία του Πλατάνου και περιλαμβάνουν:

16 Ιουλίου, 21:00: Λαϊκή βραδιά «Της Ζωής μας τα Τραγούδια» με τον Νίκο Παπαδιώτη

17 Ιουλίου, 21:30: Σκηνή Καραγκιόζη-«Το Χουνέρι του Καραγκιόζη» με τον Γιώργο Γεωργούλη

18 Ιουλίου, 21:00: Ρεμπέτικη βραδιά με τους Ρεμπετόφιλους Ιωαννίνων

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Στη συνέχεια ο κ.Κ. Γκόγκος έκανε ειδική αναφορά στην επερχόμενη μεγάλη συναυλία του Χρήστου Θηβαίου και Μαρία Παπαγεωργίου:

«Μοναδικές στιγμές αναμένεται να μας χαρίσουν ο Χρήστος Θηβαίος και η Μαρία Παπαγεωργίου σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα διάρκειας άνω των 2,5 ωρών στο Πάρκο Πυρσινέλλα το βράδυ της Πέμπτης 19 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα από τα πλέον ποιοτικά σχήματα της φετινής χρονιάς και είναι χαρά μας που εντάχθηκαν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μας» τόνισε ο κ. Γκόγκος

Τέλος ο κ.Κ. Γκόγκος αναφέρθηκε και στην παραγωγή από την Ιταλία που θα παρουσιασθεί στις 20 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του πολυχώρου «Δ. Χατζής», τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή συνεργασία με το Centro di Lingua e Cultura Ellinica , την Περιφέρεια Καλαβρίας και την Ακαδημία Καλών Τεχνών του Reggio Calabria, αλλά και με το Σύνδεσμο Ελληνοϊταλικής Φιλίας Ιωαννίνων.

Η παράσταση PENELOPE είναι ένας θεατρικός μονόλογος με την Teresa Timpano  που ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιταλική γλώσσα με ταυτόχρονη προβολή υπέρτιτλων.

Η παράσταση είναι βασισμένη σε κείμενα του Ομήρου, του Οβίδιου και του Άτγουντ, ενώ η δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία είναι του Matteo Tarasco.

Η παράσταση είναι συμπαραγωγή του θεατρικού οργανισμού Scena Nuda και της Accademia di Belle Arti του Reggio Calabria, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments