Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κ.Τασούλας(ΝΔ) για τον Προϋπολογισμό:  «Την κρίση δεν την έφερε ο νεοφιλελευθερισμός αλλά ο κρατισμός».

Κ.Τασούλας(ΝΔ) για τον Προϋπολογισμό:  «Την κρίση δεν την έφερε ο νεοφιλελευθερισμός αλλά ο κρατισμός».

tasoulas-thumb-largeΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ.Κώστας Τασούλας μιλώντας  στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2017 είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει αν δεν παραδεχθούμε τι οδήγησε στην κρίση, δεδομένου ότι η διάγνωση είναι η μισή θεραπεία!

Τα κόμματα που διόγκωσε ή γέννησε η κρίση, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ παραπλανούν τον λαό λέγοντας πως την κρίση την δημιούργησε δήθεν ο νεοφιλελευθερισμός και η υποταγή στις εντολές ενός κατεστημένου διεθνούς και εγχώριου.

Ουδέν αναληθέστερον!  Την κρίση την δημιούργησε ο κρατισμός, ο λαϊκισμός και το θηριώδες πελατειακό σύστημα που ήταν η επικρατέστερη τάση στη χώρα μας ιδίως μετά το 1981.  Και μπορεί η χώρα και ο λαός στα χρόνια της μεταπολίτευσης να γνώρισε μια πρωτοφανή ευμάρεια, αυτή όμως στηρίχθηκε σε λάθος βάσεις με αποτέλεσμα στο πρώτο σοβαρό ταρακούνημα να χρεοκοπήσουμε, όπως έγινε το Μάϊο του 2010.  Κάποιοι αναλάβαμε τις ευθύνες μας μετά από αυτό, αγνοήσαμε το πολιτικό κόστος και οδηγήσαμε τη χώρα το Δεκέμβριο του 2014 στο κατώφλι της εξόδου από την κρίση.  Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αμέσως μετά χαράμισε τις θυσίες των Ελλήνων, που οδήγησαν στην αρχή της εξόδου από την κρίση, και επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση της χώρας.  Ενδεικτικά αναφέρω:

  • Ολοι οι συνταξιούχοι, δηλαδή 2.600.000 συμπολίτες μας, είδαν μειώσεις από δύο πηγές: πρώτον, από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την αύξηση της παρακράτησης φόρου και, δεύτερον, από την αύξηση της υγειονομικής εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ στις κύριες συντάξεις από 4% σε 6%.
  • Περίπου οι μισοί συνταξιούχοι που λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις είδαν μείωση μέχρι 40%.
  • Οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ δηλαδή 350.000 συμπολίτες μας, χάνουν το ΕΚΑΣ που καταργήθηκε. Δηλαδή, συνταξιούχος που μαζί με το ΕΚΑΣ έπαιρνε 850 ευρώ το μήνα, τώρα παίρνει περίπου 670 ευρώ το μήνα.
  • Ολοι οι νέοι συνταξιούχοι, μετά την ψήφιση του «νόμου Κατρούγκαλου», υπόκεινται σε μεσοσταθμική μείωση κατά 25%-30%.

Αυτή η κρίση λοιπόν και οι συνέπειές της δεν ξεπερνιούνται με νέο κρατισμό και άρνηση της πραγματικότητας.  Αυτή η κρίση ξεπερνιέται με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και πολιτικές ελεύθερης οικονομίας που ακολουθούν όλες οι προηγμένες χώρες της Δύσης.  Το τρίπτυχο που προτείνει η ΝΔ εναρμονίζεται με αυτά και είναι:

  • Μείωση φορολογίας και περιστολή κρατικών δαπανών,
  • Εκσυγχρονισμός του Κράτους ώστε να στέκεται αρωγός στην επιχειρηματικότητα.
  • Ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας.

 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδείνωσε τους τελευταίους 23 μήνες την οικονομία προκαλώντας νέο χρέος, επιπλέον λιτότητα, νέους φόρους, νέα μνημόνια.  Όλα αχρείαστα!

Ο προϋπολογισμός του 2017 είναι η επισημοποίηση αυτής της αποτυχίας, μιας αποτυχίας που η ΝΔ θέλει να μετριάσει όσο το δυνατόν ζητώντας μια ώρα αρχύτερα εκλογές!».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments