Κυριακή , 10 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Λαϊκή Συσπείρωση : Καταγγελία για τη ρατσιστική επίθεση σε πρόσφυγες στην Κόνιτσα

Λαϊκή Συσπείρωση : Καταγγελία για τη ρατσιστική επίθεση σε πρόσφυγες στην Κόνιτσα

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” αναφέρονται τα εξής:

“Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, την άνανδρη επίθεση φασιστών σε ανήλικους πρόσφυγες στην Κόνιτσα. Από μόνη της μια τέτοια πράξη, δηλαδή μια επίθεση σε ανήλικους αποδεικνύει την «παλληκάρια» όσων θέλουν να λένε ότι υπερασπίζονται το  «έθνος» τους και τη «φυλή τους»

Σα να μην έφτανε αυτό, μετά τον ξυλοδαρμό οι τραυματισμένοι ανήλικοι περπάτησαν μέχρι το κοντινό αστυνομικό τμήμα, κατήγγειλαν το περιστατικό αλλά δεν έγιναν πιστευτοί από την αστυνομία και χρειάστηκε να επιστρέψουν στο χώρο που φιλοξενούνται και να επανέλθουν στο αστυνομικό τμήμα με τους υπευθύνους της δομής. Για άλλη μια φορά το κράτος απέδειξε ότι δεν προστατεύει τους αδύναμους αλλά για να καλύπτει φασιστικές συμπεριφορές.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κόνιτσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Τάκης Σδούκος επισκέφτηκε το χώρο φιλοξενίας των προσφύγων, το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας, το Κέντρο Υγείας Κόνιτσας και τον Δήμο για να ενημερωθεί για τα γεγονότα και δήλωσε :

«Δεν είναι το πρώτο περιστατικό στην πόλη μας. Λίγες μέρες πριν, τις Απόκριες, υπήρξε προσπάθεια να τρομοκρατηθούν τα ίδια παιδιά.  Επίσης το περασμένο καλοκαίρι απειλές δέχθηκε από φασιστοειδή ο Βασίλης Νιτσιάκος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ενώ είχε προηγηθεί επίθεση στο χώρο που διοργανώνεται το Θερινό Σχολείο Ανθρωπολογίας στην Κόνιτσα.

Τον Μάρτη του 2016 όταν έφτασαν οι Σύριοι πρόσφυγες στην Κόνιτσα αναπτύχθηκε ένα κλίμα αλληλεγγύης και βοήθειας που απέτρεπε κάθε είδους φασιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές. Σταδιακά όμως η ομάδα αλληλεγγύης απομακρύνθηκε από το χώρο της φιλοξενίας ενώ παράλληλα η δράση των διαφόρων ΜΚΟ υποκατέστησε και δυσχέρανε σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία των κατοίκων.

Η δημοτική αρχή με γενικόλογους χαρακτηρισμούς περί «ανεύθυνων και απαράδεκτων ατόμων»  προσπαθεί να κρύψει το πραγματικό εγκληματικό πρόσωπο των κουκουλοφόρων. Τέτοιου είδους δηλώσεις δείχνουν ανοχή και αποκαλύπτουν πώς καλλιεργείται το ρατσιστικό έδαφος στην πόλη μας».

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους και την περιφέρεια Ηπείρου σε κοινή δήλωση σημειώνουν:

«Τέτοιου είδους περιστατικά αποτελούν έκφραση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του μίσους που καλλιεργείται από διάφορες φασιστικές ομάδες και την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. “Αέρα στα πανιά τους” δίνει η ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης που συγκυβερνούσε με τους ΑΝΕΛ, φωτογραφιζόταν πλάι – πλάι με χρυσαυγίτες βουλευτές, που με τις τελευταίες αποφάσεις τούς “ρίχνει στα μαλακά” παρότι υπόδικοι. Ευθύνη φέρουν και τα άλλα αστικά κόμματα που συμφωνούν με την ΕΕ και τις αποφάσεις της, όπως αυτή μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας που κρατά εγκλωβισμένους στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη δράση των εγκληματικών φασιστικών ομάδων και των άλλων δυνάμεων που καλλιεργούν το ρατσισμό και το μίσος ανάμεσα στους λαούς.

Να βάλουν στο στόχο την πραγματική αιτία για τα κοινά μας βάσανα, το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά».

Γιώργος Πρέντζας: υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου

Πάνος Καραγιάννης υποψήφιος δήμαρχος Πωγωνίου

Λεωνίδας Λεοντάρης υποψήφιος δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων

Γιώργος Λωρίδας υποψήφιος δήμαρχος Ζίτσας

Τάκης Σδούκος: υποψήφιος δήμαρχος Κόνιτσας

Τάσος Τόκας υποψήφιος δήμαρχος Δωδώνης

Όλυ Τσουμάνη: υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων”

 

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments