Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Λ.Μιχάλης(διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής ,για την επιτυχημένη επέμβαση διαδερμικής επιδιόρθωσης μιτροειδούς βαλβίδας)-Λίθος στην κατεύθυνση που ακολουθεί από την ίδρυσή του το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Λ.Μιχάλης(διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής ,για την επιτυχημένη επέμβαση διαδερμικής επιδιόρθωσης μιτροειδούς βαλβίδας)-Λίθος στην κατεύθυνση που ακολουθεί από την ίδρυσή του το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

al2354_us83_20140531182300_dsc011011600Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—   «Λίθο»  στην κατεύθυνση που ακολουθεί από την ίδρυσή του το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων,χαρακτήρισε την πρώτη Πανελλαδικά σε δημόσιο νοσοκομείο επιτυχημένη επέμβαση διαδερμικής επιδιόρθωσης μιτροειδούς βαλβίδας,(διάρκειας δυόμιση ωρών)ο καθηγητής Καρδιολογίας Λάμπρος Μιχάλης  μιλώντας στην εβδομαδιαία εκπομπή «Εκτός των τειχών» (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων υπογραμμίζοντας πως το ζητούμενο πέρα από την συγκεκριμένη επέμβαση είναι να συνεχίσει το δημόσιο νοσοκομείο και μάλιστα το νοσοκομείο της πόλης μας το δρόμο της πρωτοπορίας και της καινοτομίας.Όπως εξήγησε ο καθηγητής και διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων , η συγκεκριμένη επέμβαση αφορά ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με την βαλβίδα της καρδιάς την μιτροειδή η οποία δεν λειτουργεί και δεν μπορεί πλέον  η πάθηση να αντιμετωπιστεί με φάρμακα.Πρέπει να γίνει μιας μορφής επέμβαση ,γιατί το χειρουργείο είναι διαδικασία πολύ υψηλού κινδύνου και είναι, όπως είπε, «δώρο άδωρο». Η επέμβαση είναι μια μέθοδος καινούρια για την Ελλάδα η οποία μπορεί να επιδιορθώσει την βαλβίδα  με έναν τρόπο που δεν βάζει τον ασθενή σε κίνδυνο ,και θα μπορούσε σύμφωνα με τον καθηγητή να χαρακτηριστεί ως «αναίμακτος».

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν και η γενικότερη προσέγγιση του καθηγητή , ενδεικτική της μετριοφροσύνης αλλά και της αντίληψής του για την Ιατρική Επιστήμη, για την επιτυχημένη αυτή  επέμβαση: « Η ιατρική δεν είναι ζωγραφική.Στην ζωγραφική υπάρχει ο ζωγράφος και το καλλιτέχνημα.Στην ιατρική και μάλιστα στην σύγχρονη ιατρική δεν υπάρχει απλώς ο γιατρός και ο άρρωστος. Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα υγείας, το οποίο είναι υποχρεωμένο, και βαδίζει όλο μαζί για να υπάρχει ένα αποτέλεσμα.Δεν υπάρχει ένας γιατρός μόνο ή γιατροί μιας μόνο ειδικότητας.Υπάρχουν πολλοί γιατροί που πρέπει να συνεργαστούν,υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό,υπάρχει προσωπικό του νοσοκομείου που πρέπει να λειτουργήσει για να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα για να γίνει η επέμβαση και υπάρχει και η διοίκηση η οποία θα πρέπει να υποστηρίζει αυτού του είδους τις προσπάθειες.Και πάντως  ένας συντονιστής που θα πρέπει να τα σκεφτεί όλα αυτά , να τα οραματιστεί να μπει μπροστά ,να τα οργανώσει.Να έχει έναν ρόλο συντονιστή και εκτελεστή πιθανόν όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση .Αλλά να υπάρχουν βέβαια και όλα τα άλλα μαζί τα οποία εκτιμούνται και τελικά το κέρδος είναι για το νοσοκομείο το οποίο μπορεί να ενσωματώνει την τεχνολογία, την τεχνογνωσία,και ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό,γιατρούς ,νοσηλευτές κ.λ.π. για να μπορεί να ακολουθεί τα βήματα της επιστήμης».

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΠΓΝΙ αναφέρει τα εξής: «Η Διοίκηση του  Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους πολίτες της περιοχής ότι στο νοσοκομείο μας,  μετά από μια μακρά εμπειρία επεμβάσεων διαδερμικής  αντικατάστασης αορτικών βαλβίδων, πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η πρώτη Πανελλήνια σε δημόσιο νοσοκομείο επέμβαση διαδερμικής επιδιόρθωσης μιτροειδούς βαλβίδας (ΜitraClip). Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Καρδιολογίας κ. Λάμπρο Μιχάλη, Διευθυντή  της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, και τους Καρδιολόγους  κ. Λ. Λάκκα και Δ. Νίκα, με τη συνεργασία  της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου μας. Το Νοσοκομείο μας διαθέτει το μόνο πιστοποιημένο Κέντρο για επιδιόρθωση βαλβιδοπαθήσεων στη Βορειοδυτική Ελλάδα. «

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων συνεχίζει τη σταθερή του πορεία προς την πρωτοπορία και την καινοτομία, ενσωματώνοντας νέες τεχνικές και θεραπείες αναβαθμίζοντας τις ήδη υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της Ηπείρου και ολόκληρης της ΒΔ Ελλάδας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζοντας την ικανοποίησή της συγχαίρει και δημοσίως τον καθηγητή  κ. Λ. Μιχάλη, τους ιατρούς κ. Λ. Λάκκα και Δ. Νίκα την Καρδιοχειρουργική Κλινική  και όλους τους συμμετέχοντες στην πρώτη αυτή επιτυχημένη επεμβατική πράξη.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments