Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / << Μένουμε πιστοί στην διακήρυξη με την οποία ζητήσαμε την ψήφο του Ηπειρώτικου Λαού >> -Δήλωση των τριών περιφερειακών συμβούλων που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη “Ήπειρος Ανατροπής”:

<< Μένουμε πιστοί στην διακήρυξη με την οποία ζητήσαμε την ψήφο του Ηπειρώτικου Λαού >> -Δήλωση των τριών περιφερειακών συμβούλων που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη “Ήπειρος Ανατροπής”:

HPIM1854[1] Ρεπορτάζ :Γιώργος Γκόντζος

Τούς λόγους ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη “Ήπειρος Ανατροπής” των τριών περιφερειακών συμβούλων ,δημοσιοποίησε με κείμενο που διάβασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένας από τους τρεις συμβούλους, ο Κωνσταντίνος Γκούντας τονίζοντας πως ” μετά την ψήφιση από την επικεφαλής του συνδυασμού μας του 3ου  Μνημονίου στη Βουλή στις 14-08-2015 και την μνημονιακή της μετάλλαξη ταυτόχρονα συντελέστηκε και η μετατροπή της διακήρυξής μας με την οποία ζητήσαμε την ψήφο του Ηπειρωτικού Λαού σε κείμενο κενό περιεχομένου και λόγια του αέρα.”

Η    ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Των Περιφερειακών Συμβούλων 1)Βασίλη Θεοδ. Γιολδάση 2)Κων/νου Γκούντα , 3)Χαράλαμπου Πάνη του συνδυασμού “ Ήπειρος Ανατροπή„.

Μετά την ψήφιση από την επικεφαλής του συνδυασμού μας του 3ου  Μνημονίου στη Βουλή στις 14-08-2015 και την μνημονιακή της μετάλλαξη ταυτόχρονα συντελέστηκε και η μετατροπή της διακήρυξής μας με την οποία ζητήσαμε την ψήφο του Ηπειρωτικού Λαού σε κείμενο κενό περιεχομένου και λόγια του αέρα.

Οι δύο διαφορετικές αντιλήψεις για την πολιτική και την κοινωνία που περιγράφαμε στη διακήρυξή μας έγιναν μία με την ψήφιση του 3ου μνημονίου.

1ο Η πάλη ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας  της περιουσίας των Δήμων και Κοινοτήτων και η μη απόδοση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, της ενέργειας και των σκουπιδιών σε ιδιώτες, μεταλλάσονται σε απλά ψηφίσματα διαμαρτυρίας .

2ο Αντί για την υπεράσπιση των συμφερόντων των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας καθώς και την ενίσχυση της παραγωγής τους, βλέπουμε να φορτώνονται με νέα βάρη με την αύξηση της φορολογίας τους και τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΟΓΑ, μέτρα που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

3ο  Βαρύ θα είναι το πλήγμα  στην περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση που θα δουν τους πόρους τους να μειώνονται και να μην φθάνουν ούτε καν για την συντήρηση των υποδομών τους, παρά τα όσα λέγαμε στη διακήρυξή  για πάλη με σκοπό την  άνθιση της τοπικής αυτοδιοίκησης .

Αναφέραμε τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα μετάλλαξης της παράταξης. Κατ’ άλλους “στροφή στον ρεαλισμό” για μας  μνημονιακή μετάλλαξη και στροφή σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Οι ισχυρισμοί για παράλληλο πρόγραμμα και η θεωρία των ισοδύναμων αποδεικνύονται  μέρα με την μέρα ψεύδη και προπαγανδιστικό ατελέσφορο τρυκ της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της. Εμείς μένουμε πιστοί στην διακήρυξή με την οποία ζητήσαμε την ψήφο του Ηπειρώτικου Λαού και η οποία βρίσκεται αναρτημένη στο σαιτ της Ήπειρος Ανατροπής και ο καθένας μπορεί να την διαβάσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ως ανεξάρτητοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι θα παλέψουμε και εντός αλλά κυρίως εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Ηπειρωτικού Λάου των αγροτών, των εργατών, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, των ανέργων, των νέων και όλων όσων πλήττονται από την λαίλαπα του 3ου  μνημονίου.

Για την ανάπτυξη και την προκοπή της Ηπείρου

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments