Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μήνυμα  του Γ. Στύλιου(ΝΔ) σε  εκδήλωση του Συνεταιρισμού «ΠΥΡΡΟΣ» με θέμα το ακτινίδιο της Άρτας

Μήνυμα  του Γ. Στύλιου(ΝΔ) σε  εκδήλωση του Συνεταιρισμού «ΠΥΡΡΟΣ» με θέμα το ακτινίδιο της Άρτας

imagesΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Χαιρετισμό απέστειλε ο Γιώργος Στύλιος στην ενημερωτική εκδήλωση για το ακτινίδιο της Άρτας που πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ του Δήμου Αρταίων. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μετέφερε προσωπικές σκέψεις και διαπιστώσεις. Αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, τόνισεότι η παραγωγήτου ακτινιδίου στην Άρτα τείνει να αποτελέσει μια από τις βασικές πηγές εισοδήματος για τους παραγωγούς. «Για το λόγο αυτό απαιτείται σωστή οργάνωση και στήριξη σε κάθε στάδιο από όλους τους φορείς».

Ο κ.Γ. Στύλιος αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, που  συντάχθηκε και υποβλήθηκε από την προηγουμένη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. «Στο υποβληθέν Π.Α.Α. διατίθενται περίπου 14 δις για ενισχύσεις και 6 δις για αναπτυξιακούς σκοπούς. Δυστυχώς η σημερινή Κυβέρνηση λόγω αδράνειας  δεν έχει απορροφήσει ούτε ένα ευρώ από αυτά». Οι παραγωγοί έχουν επέλθει σε δεινή θέση έπειτα από την εφαρμογή ιδιαίτερα σκληρών μέτρων όπως η υπερφορολόγηση από το 13% στο 22% ως 45%, η  κατάργηση έκπτωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, η δέσμευση των  λογαριασμών των αγροτών και η φορολόγηση των επιδοτήσεων. Επιπλέον, εντάθηκε το φαινόμενο της εκμετάλλευσής τους από εμπόρους και μεσάζοντες. Ησυνεργατικότητα, η δημιουργία συνεταιρισμών, καθώς και ομάδων παραγωγών δείχνει να είναι μονόδρομος για το θέμα αυτό.Μέσα σε ένα τέτοιο αντίξοο περιβάλλον, ανέφερε ο κ.Γ. Στύλιος, είναι απαραίτητη η έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των αγροτών για τη λήψη ορθών επιχειρηματικών κινήσεων.Η εκδήλωση κινείται προς την κατεύθυνση αυτή.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments