Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες του Δήμου

Μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες του Δήμου

DSC04210Από:Γιώργος Γκόντζος–Επίσκεψη στο Δημαρχείο πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους κ.κ. Βασίλειο Βασιλείου και Σωκράτη Μυριούνη.

Τους μικρούς μαθητές υποδέχτηκε στο χώρο του Δημαρχείου ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Μιχάλης, Αλκιβιάδης Βότσικας, Δημήτρης Λάμπρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Λιάκος και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ελεούσας Δημήτρης Αθανασίου.

Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι ενημέρωσαν τους μαθητές για τη λειτουργία του Δήμου και   απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα που τους έθεσαν. «Είναι πολύ δύσκολο να διοικείς το Δήμο» ήταν η απάντηση του Δημάρχου σε αντίστοιχη ερώτηση. Προέτρεψε όμως τα παιδιά να ασχοληθούν με τα κοινά και να δείχνουν ενδιαφέρον γιατί « η ενασχόλησή με τα κοινά είναι και υποχρέωση. Όχι μόνο γιατί από το νόμο προβλέπεται ότι η ψήφος είναι υποχρεωτική, αλλά και γιατί ως πολίτες έχουμε υποχρεώσεις τόσο απέναντι στην πολιτεία όσο και απέναντι στους άλλους πολίτες. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι ανάγκη να ασχολούμαστε με τα κοινά, γιατί μέσα από το γενικό καλό εξυπηρετείται καλύτερα και το ατομικό καλό» ανέφερε ο κ. Πλιάκος.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού Στέφανος Μιχάλης ανέλαβε και ξενάγησε τους μαθητές στις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους δημότες.

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments