Παρασκευή , 8 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μαθητικές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας

Μαθητικές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας

O Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης  Ηπείρου,  κ. Κωνσταντίνος Καμπουράκης και κλιμάκιο της Π.Δ.Ε. Ηπείρου επισκέφτηκαν τη μαθητική κατασκήνωση του Υπουργείου Παιδείας,  που λειτουργεί στη Σαγιάδα της Θεσπρωτίας, με αφορμή την  αποχαιρετιστήρια γιορτή,  η οποία πραγματοποιήθηκε  με  τη λήξη της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου.

Οι μικροί μαθητές που επέλεξαν να περάσουν τις διακοπές τους σ’ ένα όμορφο χώρο δίπλα στη θάλασσα, άφησαν για λίγες μέρες κινητά, tablet και τον εικονικό κόσμο που έχει εισβάλει στην καθημερινότητά τους για να απολαύσουν τη φύση και το ομαδικό παιχνίδι, καθώς και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες σε ένα φιλόξενο και ιδανικό περιβάλλον.

Αξιέπαινοι  είναι οι εκπαιδευτικοί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κατασκήνωση, οι οποίοι  με άοκνες και συνεχείς  πρωτοβουλίες  και σε συνεργασία με εθελοντές διοργάνωσαν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τους μικρούς κατασκηνωτές.

Κατά τις ημέρες της παραμονής των μικρών μαθητών στήθηκαν “σκακιέρες”, οργανώθηκαν αθλητικοί αγώνες, δημιουργήθηκαν χειροποίητα αναμνηστικά. Τα παιδιά μυήθηκαν σε  τεχνικές αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας  και διδάχθηκαν τρόπους αντίδρασης και αντιμετώπισης  περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης.  Ήλθαν,  επίσης σε επαφή με  διάφορα θαλάσσια αθλήματα   και  ξεναγήθηκαν στο φορέα διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα.

Τέλος  οργάνωσαν  τη δική τους χορωδία,  και στην αποχαιρετιστήρια γιορτή  τραγούδησαν, έπαιξαν μουσική, και χόρεψαν ανέμελα, παρουσία  των γονέων που  μπόρεσαν να παρευρεθούν  σε αυτή.

Έχει  ήδη ξεκινήσει η  δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος, κατά την οποία  φιλοξενούνται παιδιά τόσο από την Περιφέρεια Ηπείρου, όσο και από την Φλώρινα και τα Γρεβενά.

Σ

Δείτε Επίσης

Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην παγκόσμια φεμινιστική απεργία, στις 8 Μάρτη 2024

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 2ας Φεβρουαρίου προκηρύσσει στάση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments