Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Πολιτική / Μερόπη Τζούφη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων): «Στόχος είναι να καλυφθούν 700.000 άτομα που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και όπως φαίνεται μέχρι στιγμής αυτό θα επιτευχθεί….»

Μερόπη Τζούφη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων): «Στόχος είναι να καλυφθούν 700.000 άτομα που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και όπως φαίνεται μέχρι στιγμής αυτό θα επιτευχθεί….»

tzoufi-735x459Μιλώντας στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη στην εκπομπή ΄΄στα σημεία των καιρών΄΄  η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων & συντονίστρια της ΕΠΕΚΕ Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρθηκε αναλυτικά στην έναρξη πληρωμής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης  και τον όλο σχεδιασμό της Κυβέρνησης στο τομέα αυτόν. Ακόμη σχολίασε την πώληση της ΔΕΗ, την προανακριτική  καθώς και θέματα του Υπουργείου Υγείας.

Ακούστε τη συνέντευξη

 

Ενημέρωση από την Μερόπη Τζούφη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων & συντονίστρια της ΕΠΕΚΕ Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την έναρξη πληρωμής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Ανακοίνωση

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση και εγκρίθηκαν εντός Φεβρουαρίου 2017.

Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, συνολικού ποσού 31.014.459,76 ευρώ, για την πληρωμή μηνός Μαρτίου σε 142.087 δικαιούχους (νοικοκυριά) του προγράμματος, δηλαδή σε 328.220 άτομα. Η πρώτη πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί κατ’ εξαίρεση με πίστωση όλου του ποσού που αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί, και όχι εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), για λογαριασμό των τραπεζών μελών της, ενημερώνει τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για τη διαδικασία έκδοσης και παραλαβής της προπληρωμένης τους κάρτας ανάλογα με την τράπεζα που έχουν επιλέξει για την πίστωση του ΚΕΑ. Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Στην πορεία της 2ης πληρωμής καθώς θα προστίθενται δικαιούχοι, η εκτίμηση είναι ότι θα καλυφθούν 173.000 νοικοκυριά δηλαδή 400.000 άτομα.

Στόχος είναι να καλυφθούν 700.000 άτομα που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και όπως φαίνεται μέχρι στιγμής αυτό θα επιτευχθεί. Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του προγράμματος ΚΕΑ, που αφορά πια σε όλους τους δήμους της χώρας στηρίζεται σε 3 βασικούς πυλώνες:

  • εισοδηματική ενίσχυση,
  • πρόσβαση και διασύνδεση σε συμπληρωματικές παροχές και υπηρεσίες, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συμμετοχή στις κοινωνικής δομές φτώχειας, συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΤΕΒΑ (δωρεάν διανομή τροφίμων, φρούτων και λαχανικών), επιδότηση (voucher) των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολικά γεύματα κλπ.,
  • υπηρεσίες ενεργοποίησης και προώθησης δικαιούχων σε δράσεις, όπως κάλυψη προτεινόμενης θέσης εργασίας, συμμετοχή σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης κι εμπειρίας κι επιστροφή στο εκπαιδευτικό σύστημα. Το 10% των ωφελούμενων ανέργων-δικαιούχων του ΚΕΑ θα μπουν στην αγορά εργασίας, με προγράμματα του ΟΑΕΔ και πιλοτικά προγράμματα του χαρτοφυλακίου Απασχόλησης του Υπουργείου.

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Ηλίας-Αποφασιστικά και συγκρουσιακά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  Από-Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-  Τις  θέσεις  του  κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ  αλλά  και σχόλια  για  πολιτικά , κοινωνικά  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments