Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Με επιτυχία η «1 Γιορτή Ανακύκλωσης και περιβάλλοντος Δήμου Ζηρού»

Με επιτυχία η «1 Γιορτή Ανακύκλωσης και περιβάλλοντος Δήμου Ζηρού»

1h Giorth Anakykloshs 026

Λιλιπούτειοι και μαθητές Δημοτικών Σχολείων έστειλαν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα για την προστασία του Περιβάλλοντος, στην «1η Γιορτή Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος» που διοργάνωσε ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Φιλιππιάδας

Με υποδειγματικό τρόπο και ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή 5 Ιουνίου) η «1 Γιορτή Ανακύκλωσης και περιβάλλοντος Δήμου Ζηρού» στην Παιδόπολη της λίμνης Ζηρού, με διοργανωτές τον Δήμο Ζηρού και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας. Στόχος της δράσης, στην οποία πήραν μέρος περισσότεροι από 500 μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Φιλιππιάδας, όπως τόνισαν στους χαιρετισμούς τους τόσο ο δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής όσο και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Βασίλης Παπαβασιλείου, ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για το πρόγραμμα Ανακύκλωσης που ξεκίνησε να υλοποιείται στον Δήμο Ζηρού.
«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς αλλά και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της σημερινής δράσης, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν για την Ανακύκλωση, να ενημερωθούν για την ανάγκη και τα οφέλη της στην καθημερινή μας ζωή και το περιβάλλον, και μέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες να προβληματιστούν, αλλά και να κάνουν μία πρώτη βιωματική προσέγγιση» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ο οποίος στη συνέχεια, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σημείωσε:
«Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία περιοχή που έχει πλούσιο φυσικό κάλλος το οποίο θα πρέπει να προστατεύουμε κάθε μέρα 365 μέρες τον χρόνο. Αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τόπο μας είναι ανάγκη αφενός να το διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού και αφετέρου να το αξιοποιήσουμε.
Είναι παγκοσμίως αποδεκτό πλέον, ότι οι κλιματικές μεταβολές που επηρεάζουν την ζωή μας ή επρόκειτο να την επηρεάσουν μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα οφείλονται κατά κύριο λόγο στον άνθρωπο και στη δράση του.
Κατά συνέπεια η προστασία του περιβάλλοντος αναδεικνύεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ως ένα από τα κυριότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος.
Στο πλαίσιο της έναρξης του προγράμματος Ανακύκλωσης, καλώ όλους τους συνδημότες να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και να στηρίξουν έμπρακτα το πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου, κάνοντας τη διαλογή των υλικών στο σπίτι, σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στο ενημερωτικό υλικό που έχει μοιραστεί».
Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Παπαβασιλείου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποιεί ο Δήμος, ενεργοποιώντας παλαιότερη συμφωνία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Τόνισε ότι σε λίγες ημέρες θα τοποθετηθούν μπλε κάδοι και υπογράμμισε την προσφορά –στο πλαίσιο της συμφωνίας- από την Ε.Ε.Α.Α. στον Δήμο Ζηρού, ενός ολοκαίνουργιου 16άτονου αντιρρυπαντικής τεχνολογία απορριμματοφόρου, για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών.
Όσον αφορά το περιεχόμενο της εκδήλωσης οι μαθητές ζωγράφισαν, έγραψαν συνθήματα ανάρτησαν αφίσες με μηνύματα για την ανακύκλωση και το περιβάλλον, τοποθέτησαν δενδράκια της ανακύκλωσης, πρόβαλαν υλικό με διάφορα σχέδια που είχαν φτιάξει, ενώ μέσα από σκετς έστειλαν τα δικά τους ξεχωριστά μηνύματα για ένα περιβάλλον πιο καθαρό, αφήνοντας το δικό τους ‘αποτύπωμα’.
Η υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας κα Νάστου Μαριάννα και το μέλος της Παιδαγωγικής ομάδας ΚΠΕ Φιλιππιάδας κα Βούλα Σταυροπούλου αφηγήθηκαν στα νήπια «Το Παραμύθι του Δάσους και της Ανακύκλωσης», ενώ η κα Νάστου που ήταν η «ψυχή» της εκδήλωσης, παρουσίασε το «Κουτί της Ανακύκλωσης» όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν μία πρώτη βιωματική προσέγγιση της έννοιας «Ανακύκλωση» και να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για τα ανακυκλώσιμα υλικά και τον σωστό τρόπο που ανακυκλώνουμε.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο κος Νασοθύμιος Θεόδωρος (Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Πρέβεζας και η κα Σοφία Σαΐτη (Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Πρέβεζας).
Συμμετείχαν τα Σχολεία: 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιππιάδας, 1ο Νηπιαγωγείο.Φιλιππιαδας, 4ο Νηπιαγωγείο Φιλιππιάδας, Νηπιαγωγείο Πέτρας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας.
Σε όλα τα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς προσφέρθηκαν παγωτά, νερά, σάντουιτς και σοκοφρέτες, τα οποία ήταν προσφορά χορηγών, ενώ στο πλαίσιο της ενημέρωσης από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης που ήταν παρούσα με ειδικό σταντ, έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισαν διάφορα σχολικά δώρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Γκάρτζιος Χρήστος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κες Γάλλιου Μαρία, Καραπάνου Αναστασία, η πρόεδρος της Τ.Κ. Φιλιππιάδας κα Χουλιάρα και μερικοί γονείς.
Ο Δήμος Ζηρού και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας ευχαριστούν ιδιαίτερα για τη συμβολή στην άψογη διοργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης τους υποστηρικτές: Το ΚΤΕΛ Πρέβεζας, τα καταστήματα ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ, ΦΛΩΡΟΣ Α.Ε. το ξενοδοχείο ILIANA, την εταιρία DRAGOM CLEAN και την σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments