Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Με ευχές για θετική κατάληξη στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας η κοπή της βασιλόπιτας στο Πνευματικό Κέντρο

Με ευχές για θετική κατάληξη στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας η κοπή της βασιλόπιτας στο Πνευματικό Κέντρο

Πνευματικό πίτα-1Από:Γιώργος Γκόντζος

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Σάββατο το μεσημέρι το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, αντάλλαξαν ευχές, σε αυτή τη «ζεστή» εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο φουαγέ του Πνευματικού Κέντρου.

Δίπλα στο «καλή χρονιά» η ευχή που ακούγονταν από όλους ήταν να είναι μια «τυχερή χρονιά», καθώς το 2016 θα κριθεί η μάχη για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Ευχή, ελπίδα και αισιοδοξία όλων είναι τα Γιάννενα και η Ήπειρος να αναδειχθούν στο τέλος αυτής της δύσκολης αλλά γοητευτικής κούρσας, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Σε αυτό το μήνυμα-ευχή για το 2016 επικεντρώθηκαν στο σύντομο χαιρετισμό τους – κόβοντας τη βασιλόπιτα- ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος και η Αντιπρόεδρος, Βάσω Μέγα.

Ο κ. Γκόγκος αναφερόμενος στη χρονιά που «έφυγε», την πρώτη της παρούσας διοίκησης στο τιμόνι του Πνευματικού Κέντρου, τόνισε ότι ήταν μια χρονιά που έκλεισε με θετικό απολογισμό στην πολιτιστική δράση, ενώ ταυτόχρονα το Πνευματικό Κέντρο σήκωσε το βάρος της προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας που υποβλήθηκε για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους του Πνευματικού Κέντρου που εργάστηκαν σκληρά γι’ αυτό το φιλόδοξο στόχο, όπως και όλους τους συμπολίτες που βοήθησαν με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια.

Στο ίδιο πνεύμα η κ. Μέγα εξέφρασε τις ευχαριστίες της σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζόμενους του Πνευματικού Κέντρου, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της για το ότι το όνειρο για το οποίο όλοι δούλεψαν πολύ σκληρά, θα γίνει μέσα στο 2016 πραγματικότητα.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων από την πλευρά του ευχαρίστησε όλους για την προσπάθεια που κατέβαλαν και συνεχίζουν στην υπόθεση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και τόνισε τη σημασία που έχει ο πολιτισμός, ιδιαίτερα σε εποχές δύσκολες, σαν και αυτές που διέρχεται ο τόπος.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments