Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον α’ γύρο του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ το IBC-Eπικράτησε στην Κέρκυρα του Φαίακα με 64-68

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον α’ γύρο του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ το IBC-Eπικράτησε στην Κέρκυρα του Φαίακα με 64-68

%cf%86%cf%89%cf%84%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b2%ce%b9Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον α’ γύρο του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ το IBC, που σε εξ’ αναβολής παιχνίδι για την 8η αγωνιστική επικράτησε στην Κέρκυρα του Φαίακα με 64-68 παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες στη φροντ λάιν (Μάλλιος, Τσιρώνης, Μακρής, Γούλας, Κακατσίδης). Πλέον, η γιαννιώτικη ομάδα ανέβασε το ρεκόρ της στο 8-1 και ατενίζει το μέλλον με περισσή αισιοδοξία.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι ο Φαίακας μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι και προηγήθηκε πολύ νωρίς με 12-0. Οι παίκτες του IBC αντέδρασαν και κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (16-9) στο φινάλε το πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο το ΙΒC «έσφιξε» την άμυνά του, ενώ παράλληλα βρήκε πολλές λύσεις στην επίθεση με αποτέλεσμα να πάει προηγούμενο (28-29) στα αποδυτήρια.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε ρεσιτάλ αστοχίας από μέση και μακρινή απόσταση, ενώ χαρακτηριστικό της περιόδουήταν και τα πολλά φάουλ με τα οποία χρεώθηκαν οι παίκτες του IBC.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το IBC έλεγξε το ρυθμό και έχτισε μια μικρή διαφορά που έφτασε μέχρι τους 5 πόντους.  Η ψυχραιμία στις βολές και οι σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση έφεραν τελικά τη νίκη στο φινάλε με 64-68 παρά το ότι τρεις παίκτες της γιαννιώτικης ομάδας αποβλήθηκαν με πέντε φάουλ κι άλλοι τέσσερις ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με τέσσερα.

Η νίκη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι η ομάδα ταξίδεψε στην Κέρκυρα χωρίς τον προπονητή Σταύρο Βλάχο, ο οποίος αναρρώνει από αυτοκινητικό ατύχημα που είχε το βράδυ της περασμένης Τρίτης (3/1) και την ευθύνη του κοουτσαρίσματος είχε ο βοηθός του Παναγιώτης Κουβάτσης.

Διαιτησία: Θώμος, Μπουχαγιάρ.

Δεκάλεπτα: 16-9, 28-29, 42-44, 64-68

IBC (Π. Κουβάτσης- Σ. Χαντζάρας): Κωστούλας, Ματσάγγας 12, Κρικώνης 14, Χαντέλης 7(1), Μπάτης, Σιντόρης 3, Μάνος, Πατραμάνης Κ., Πατραμάνης Α. 1,  Κρανής 7, Λύγδας, Δάσκαλος 24 (3).

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments