Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ)-Κρίσιμες Τροπολογίες στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ)-Κρίσιμες Τροπολογίες στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

tzoyfhΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,το οποίο περιλαμβάνει σημαντικέςδιατάξειςγια την οργάνωση της Κοινωνικής Προστασίας, την επέκταση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σε όλη τη χώρα, όπως και ρυθμίσεις που αφορούν στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου – με τη Μ. Τζούφη στη θέση της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπουτης Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και τον Μ. Θραψανιώτη στη θέση του Εισηγητή – κατατέθηκαν μια σειρά από τροπολογίες, οι οποίες έγιναν αποδεκτές και υπερψηφίστηκαν στην κατεύθυνση επίλυσης κρίσιμων ζητημάτων.

Με τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, η καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών στο προσωπικό των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. και του Ε.Κ.Α.Β. που πραγματοποιήθηκαν από την 01.01.2013 έως και την 31.12.2015. Σημειώνεται πως η καταβολή εκκρεμούσε όλο το προηγούμενο διάστημα και πως με την εν λόγω ρύθμιση, η δαπάνη προς τους δικαιούχους θα αποδοθεί μέχρι την 30.06.2017 (Άρθρο 74, 12α).

Τέλος, με τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταργείται το παράβολο των 46 ευρώ που πληρώνουν 75.000 ανασφάλιστοι για να λάβουνπιστοποιητικό αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ, ενώ λύση δόθηκε στο πρόβλημα που χρονολογείται από το 1978 και αφοράστη διαδικασία οριστικής παραχώρησης 11.500 εργατικών κατοικιών του πρώην ΟΕΚ, που βρίσκονται σε 150 διάσπαρτους οικισμούς της χώρας.

 

Δείτε Επίσης

“Ημέρα Καινοτομίας”, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μία ξεχωριστή Ημέρα Καινοτομίας διοργανώνεται την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments