Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / “Ντουνιάς”… Πολιτιστικός Σύλλογος “Η Λούτσα”. Συντονιστείτε σήμερα (19/5/19) στη 13:00 στη “Μουσική Κερασιά”! Επιμέλεια & Παρουσίαση: Εβίτα Θεοχάρη

“Ντουνιάς”… Πολιτιστικός Σύλλογος “Η Λούτσα”. Συντονιστείτε σήμερα (19/5/19) στη 13:00 στη “Μουσική Κερασιά”! Επιμέλεια & Παρουσίαση: Εβίτα Θεοχάρη

Από: Εβίτα Θεοχάρη

Η «Μουσική Κερασιά» 

κάθε Κυριακή, 13:00 – 14:00

σας προσφέρει μελωδικά κεράσματα…

όμορφα παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδος,

διασκευές αυτών, αλλά και νέες δημιουργίες!

Ανταμώνουμε …

στο χοροστάσι της καρδιάς μας,

… σε μια εκπομπή μουσικής και λόγου

με λαογραφικό – ενθογραφικό περιεχόμενο!

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι

φιλοξενούνται στη «Μουσική Κερασιά»

και μας παρουσιάζουν το έργο τους! 

Συντονιστείτε …

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 

98, 7 / www.dimotikoradiofono.gr 

Επιμέλεια & παρουσίαση: Εβίτα Θεοχάρη!

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Η Λούτσα” προσκαλεί όλες και όλους στην ετήσια μουσικοχορευτική του παράσταση με τίτλο “Ντουνιάς”. Στην αίθουσα “Βασίλειος Πυρσινέλλας” σήμερα Κυριακή στις 20:30 μ.μ. θα λάβει χώρα η εκδήλωση. Η λέξη “ντουνιάς” έχει την ίδια έννοια στο ελληνικό, αλβανικό, σέρβικο, τούρκικο και βουλγάρικο λεξιλόγιο και σημαίνει “κόσμος”. Η μουσική και ο χορός ταξιδεύει μαζί με τους ανθρώπους και αποτελεί στοιχείο ενωτικό για τους λαούς!

Φιλοξενούνται στη «Μουσική Κερασιά» ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου, κύριος Βασίλης Ράπτης και δύο μέλη του χορευτικού τμήματος των εμφανίσεων, η κυρία Μαρία Τασούλη και ο κύριος Θεόφιλος Τσιμπούκας, με τους οποίους συζητούμε  για την εκδήλωση, όπως και για άλλα διάφορα θέματα.

Ο κος Ράπτης τονίζει πως με μεράκι, σεβασμό, μεθοδική έρευνα και μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία και με χοροδιδασκάλους από τις γείτονες χώρες έγινε η παράσταση αυτή. Ο στόχος της θεματικής παράστασης “Ντουνιάς”, κατά τα λεγόμενά του, είναι: “[…] … να αναδείξουμε τα κοινά σημεία με τα σύνορα μας. “.

Οι δύο χορευτές, η Μαρία και ο Θεόφιλος, μιλούν για την αγάπη τους για τον ελληνικό παραδοσιακό χορό, με τον οποίο ασχολούνται πολλά χρόνια και για τη χαρά τους, που είναι μέλη αυτής της χορευτικής ομάδας. Επισημαίνουν τη σπουδαιότητα των μηνυμάτων αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, που προβάλλει η  παράσταση “Ντουνιάς” και προσκαλούν όλον τον κόσμο να την παρακολουθήσει, καθώς με μεγάλη διάθεση και προσήλωση την προετοίμασαν, για να την παρουσίασαν στο κοινό των Ιωαννίνων και όχι μόνο.

Παράλληλα με τη συνέντευξη θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε στην εκπομπή πρώτοι ορισμένα από τα τραγούδια και τους σκοπούς, που θα παίξουν το βράδυ στην παράσταση.

Συντονιστείτε …

 

 Αναζητήστε τη σελίδα της εκπομπής στο facebook: Μουσική Κερασιά, με την Εβίτα Θεοχάρη

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments