Τετάρτη , 20 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ξεκινάει η αναμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στο Χαροκόπι

Ξεκινάει η αναμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στο Χαροκόπι

DSC07702

 Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο έργου προϋπολογισμού 266.800 ευρώ

 

Ξεκινούν οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου παλαιού Δημοτικού Σχολείου και κοινοχρήστων χώρων εντός οικισμού Χαροκοπίου», καθώς ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. Το έργο είναι προϋπολογισμού μελέτης 266.800 ευρώ κι έλαβε μέση έκπτωση 43,09%.

Το έργο προβλέπει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου κάτω από το παλιό Δημοτικό Σχολείο, καθώς και  των κοινόχρηστων χώρων που βρίσκονται στην ίδια περιοχή, όπως επίσης και τη διαμόρφωση-πεζοδρόμηση των δρόμων που περιβάλλουν το Πνευματικό Κέντρο.

Η συγκεκριμένη περιοχή του Χαροκοπίου επιλέχθηκε γιατί αποτελεί σημείο  συνάντησης  και αναψυχής των κατοίκων, αφού σε αυτή βρίσκονται συγκεντρωμένα σε γειτονικά οικοδομικά τετράγωνα, η εκκλησία, το πνευματικό  κέντρο και το παλιό Δημοτικό Σχολείο.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που προβλέπει η μελέτη του έργου –η οποία εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών- αναβαθμίζεται η λειτουργικότητα των προαναφερόμενων δραστηριοτήτων και η αισθητική εικόνα της περιοχής, με  πλακόστρωτο, χώρους πρασίνου και παιδική χαρά, ενώ διαμορφώνεται μέσα στον οικισμό του Χαροκοπίου, ένα σημείο συνάντησης για τους κατοίκους  και ασφαλούς παιχνιδιού για τα παιδιά.

 

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments