Τετάρτη , 20 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Ξεκινάει η επισκευή των δημοτικών WC – Σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων

Ξεκινάει η επισκευή των δημοτικών WC – Σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων

DHMARXEIO-IOANNINA-EPIRUSGATE (1)Από:Γιώργος Γκόντζος

Ξεκινάει άμεσα η επισκευή και συντήρηση των δημοτικών WC, καθώς ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υπέγραψε το  συμφωνητικό  για την εκτέλεση του έργου με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η οποία αναδείχθηκε από τον σχετικό διαγωνισμό του Δήμου.

Πρόκειται για ένα έργο που δεν αφορά απλά την καθημερινότητα των πολιτών και την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, αλλά στην ουσία αφορά τον πολιτισμό μιας πόλης που επί πολλά χρόνια στερούνταν «αξιοπρεπών» δημόσιων τουαλετών. Είναι γνωστή η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι δημοτικές τουαλέτες και μάλιστα στο πιο επισκέψιμο τμήμα της πόλης, στην παραλίμνιο περιοχή.

Το έργο  «Επισκευή και συντήρηση δημοτικών WC», ήταν  προϋπολογισμού 100.000 ευρώ και με την μέση έκπτωση 48, 05% που έλαβε κατά τη δημοπρασία, το τελικό ποσό της σύμβασης που υπεγράφη ανέρχεται στα 51.886,54 ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από τη ΣΑΤΑ και η μελέτη έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών.

Το έργο προβλέπει την επισκευή και συντήρηση των δημοτικών τουαλετών που βρίσκονται στη οδό Ζάππα, την πλατεία Μαβίλη και στη οδό Διόνυσου Φιλοσόφου.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν στην καθαίρεση επιχρισμάτων, επιστρώσεων δαπέδων και τοίχων. Θα γίνει αποξήλωση των υπαρχόντων υδραυλικών, αποχετευτικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Θα γίνει πλήρης αντικατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, των εγκαταστάσεων αποχέτευσης και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Θα    τοποθετηθούν καινούργια είδη υγιεινής. Θα γίνει καθαρισμός επιφανειών από  ρύπους. Θα κατασκευασθούν νέα επιχρίσματα και χρωματισμοί. Θα γίνει συντήρηση κουφωμάτων και αντικατάσταση κατεστραμμένων.

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments