Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Οι δασικοί χάρτες, η τύχη του αεροδρομίου Ιωαννίνων, τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης , η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, θέματα που έθεσε στο δημοτικό Συμβούλιο η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Οι δασικοί χάρτες, η τύχη του αεροδρομίου Ιωαννίνων, τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης , η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, θέματα που έθεσε στο δημοτικό Συμβούλιο η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

anejarthΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Οι δασικοί χάρτες,  η τύχη του αεροδρομίου Ιωαννίνων, τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  της πόλης , η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ήταν μερικά από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών, ο επικεφαλής  της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ  κ. Ν. Γκόντας.

 

Ο κ. Γκόντας επανήλθε για μια ακόμη φορά στην υπόθεση ανάρτησης των δασικών χαρτών, την οποία χαρακτήρισε πολύ περίεργη και η οποία έχει μπεί σε λάθος βάση, δημιουργώντας ένα σωρό προβλήματα στην Ελληνική κοινωνία.

 

«Υπάρχει κίνδυνος, εντελώς αναιτιολόγητα, να δημιουργηθεί στρεβλή εφαρμογή και να χαθούν περιουσίες που θα χαρακτηριστούν  ως δασικές, χωρίς αυτές να είναι στην πραγματικότητα.

Είναι περίεργη η νομοθεσία και υπάρχει περίπτωση ακόμη και πλατείες να χαρακτηρισθούν ως δασικές όπως έγινε σε άλλους δήμους.

Όταν χαρακτηριστεί μια περιοχή ως δασική, τότε για να αποκατασταθεί η τάξη θα χρειαστούν μια και δυο γενιές για να αποχαρακτηριστούν.

Επομένως ζητάμε την επανεκτίμηση των δασικών χαρτών και την αναβολή της ανάρτησης για κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε οι πολίτες να προετοιμαστούν κατάλληλα  και  η αποτύπωση να μην είναι πλασματική. Δεν είμαστε ενάντια στις πραγματικές δασικές εκτάσεις,  αλλά είμαστε υπέρ της πραγματικής τάξης» τόνισε ο κ. Ν. Γκόντας και κάλεσε την Δημοτική Αρχή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες  για να μη χαθούν καλλιεργήσιμες εκτάσεις και όπως αυτές αποτυπώνονται πριν από 50  και 70 χρόνια.

Αναφερόμενος στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ο κ. Ν. Γκόντας  χαρακτήρισε εμπαιγμό της πολιτείας προς τους Γιαννιώτες και τους Ηπειρώτες, τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται όλα αυτά τα χρόνια.

« Είχαμε ζητήσει από την Δημοτική Αρχή να εντάξει και το αεροδρόμιο μας στα υπό αξιοποίηση αεροδρόμια της χώρας, όπως τα υπόλοιπα 14 και εσείς είχατε υποτιμήσει αυτή την πρότασή μας. Δυστυχώς εξακολουθούν να λιμνάζουν οι εργασίες στο αεροδρόμιο μας, ενώ υπάρχουν φήμες για εγκατάλειψη από πλευράς αναδόχου εταιρείας. Επισημαίνουμε  δε ότι τα ναύλα από και προς την πρωτεύουσα είναι πανάκριβα και ξεπερνούν κατά πολύ τα ναύλα ακόμη και προς άλλους προορισμούς  της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης ο .κ Γκόντας  τόνισε.

<<Κάθε χρόνο όλο και περισσότερο απαξιώνεται  ο εορτασμός των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ της πόλης μας. Παλαιότερα ήταν σταθμός για την πόλη μας αυτή  η ημερομηνία κατά την οποία  εκτός των άλλων δίνονταν η δυνατότητα της Δημοτικής Αρχής να συζητά μεγάλα ζητήματα της περιοχής με την πολιτεία και να λαμβάνονται ακόμη και αποφάσεις που αφορούσαν το μέλλον της. Τα τελευταία χρόνια αυτός ο θεσμός έχει ατονήσει και έχει απαξιωθεί και ούτε στο τυπικό του μέρος δεν εκτελείται πλέον>> Τέλος ο κ.Γκόντας επεσήμανε την προχειρότητα με τη οποία είχε συνταχθεί ο προυπολογισμός του δήμου στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, κάτι που ενώ είχε επισημανθεί από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ  εν τούτοις η δημοτική αρχή την αγνόησε, με αποτέλεσμα να έρχεται δύο μήνες μετά για αναμόρφωση. Χαρακτήρισε δε ‘’μαμούθ’’ αυτή την αναμόρφωση, η οποία έρχεται σε τόσο σύντομο χρόνο.

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε η απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΙ για την παράταση ισχύος σχετικής απόφασης στον διακανονισμό οφειλών των πολιτών προς τη Δημοτική Επιχείρηση. Ο Δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Στ. Μάντζιος τόνισε την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει  να δοθεί  στον διακανονισμό και επεσήμανε την διάσταση απόψεων που υπάρχει μεταξύ νομικών όσον αφορά τις γνωμοδοτήσεις σε θέματα νομιμότητας. Επίσης πρότεινε να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων σε λογαριασμούς ύδρευσης- αποχέτευσης από 12 σε 24 μήνες και η ελάχιστη προκαταβολή να κατεβεί στα 40 ευρώ Ειδική αναφορά έγινε  στον επιλεκτικό τρόπο ανάθεσης σε ιδιώτες την αποκομιδή σκουπιδιών στα δημοτικά διαμερίσματα Ανατολής και Περάματος.

Τέλος ο δημοτικός σύμβουλος  κ.Νίκος Μακόπουλος χαρακτήρισε ως παράνομο το δικαίωμα ανάθεσης  έργων του προέδρου του πνευματικού κέντρου.

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments