Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Οι δύο μαθητές -Κ.Λώλος και Π.Κανδρέλη- ,και ο καθοδηγητής τους-Δ.Κονετάς- μιλούν για την σημασία της διάκρισης στο 25ο Διεθνές Μαθητικό Επιστημονικό Συνέδριο για Νέους Επιστήμονες

Οι δύο μαθητές -Κ.Λώλος και Π.Κανδρέλη- ,και ο καθοδηγητής τους-Δ.Κονετάς- μιλούν για την σημασία της διάκρισης στο 25ο Διεθνές Μαθητικό Επιστημονικό Συνέδριο για Νέους Επιστήμονες

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])– Ο  Κωνσταντίνος Λώλος από το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων και η Παρασκευή –Μαρίνα Κανδρέλη ,από το Λύκειο της Ζωσιμαίας που διακρίθηκαν για τις επιστημονικές εργασίες τους, καθώς απέσπασαν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία της Μηχανικής στο 25ο Διεθνές Μαθητικό Επιστημονικό Συνέδριο για Νέους Επιστήμονες (International Conference of Young Scientists 2018), το οποίο διεξήχθη από 19 έως 24 Απρίλη στη Σερβία,και ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Κονετάς , ένας από τους καθηγητές που καθοδήγησαν τους μαθητές, μίλησαν (ΕΔΩ)στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Οι δύο μαθητές που επιλέχθηκαν στην 12μελή ομάδα η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα,αναφέρθηκαν στις προσπάθειές τους, στην εμπειρία από την διαδικασία, ενώ ο εκπαιδευτικός ανέδειξε την σημασία αυτής της επιτυχίας τόσο για τους μαθητές όσο και για το δημόσιο σχολείο.

Οι μαθητές, οι οποίοι επιλέγονται να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο μαθητικό συνέδριο ICYS, παρουσιάζουν επιστημονικές έρευνες και αξιολογούνται από διακεκριμένες επιστημονικές επιτροπές, τόσο σε προφορικές όσο και σε poster παρουσιάσεις.
Οι δύο μαθητές από την Ελλάδα, καθοδηγούμενοι από τους εκπαιδευτικούς Δημήτρη Κονετά, Νίκο Μαρέτα και Γιώργο Σκαργιώτη, αξιοποίησαν την πολύμηνη βραβευμένη εργασία τους στο διαγωνισμό CanSat και επικεντρώθηκαν σε συγκεκριμένες επιστημονικές πτυχές των αποτελεσμάτων τους, για να συγγράψουν επιστημονικές εργασίες. Οι εργασίες των μαθητών αφορούσαν το σχεδιασμό και την υλοποίηση πειραματικού μικροδορυφορικού συστήματος.

Οι διευθυντές των δύο λυκείων:Η αγαστή συνεργασία παράγει πολιτισμό,συμβάλει στην αλλαγή της κουλτούρας στα σχολεία
Οι διευθυντές των δύο λυκείων, στην κοινή ανακοίνωση τους, αναφέρουν ότι  «η σημαντική αυτή επιτυχία, φανερώνει ότι η αγαστή συνεργασία μαθητών, καθηγητών από διαφορετικά δημόσια σχολεία, μπορεί να παράγει πολιτισμό και να συμβάλει στην αλλαγή της κουλτούρας των σχολείων».

Συγχαρητήρια από τον δήμο Ιωαννιτών

Ο Δήμος Ιωαννιτών με ανακοίνωσή του «συγχαίρει τους Κωνσταντίνο Λώλο από το 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων και Παρασκευή- Μαρίνα Κανδρέλη από το Λύκειο της Ζωσιμαίας για τη συμμετοχή τους στην 12μελή ομάδα που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 25ο Διεθνές Μαθητικό Επιστημονικό Συνέδριο για νέους επιστήμονες που έγινε στην Σερβία, κατακτώντας μάλιστα το χάλκινο μετάλλιο.

Συγχαίρει επίσης τους εκπαιδευτικούς Κονετά Δημήτρη, Μαρέτα Νικόλαο και Σκαργιώτη Γεώργιο, οι οποίοι καθοδήγησαν τους μαθητές να αξιοποιήσουν την πολύμηνη βραβευμένη εργασία τους στο διαγωνισμό διαστημικής CanSat και να εστιάσουν σε συγκεκριμένες επιστημονικές πτυχές των αποτελεσμάτων τους για να συγγράψουν τις επιστημονικές τους εργασίες.

Η διάκρισή τους αυτή αποτελεί τιμή για τα Γιάννινα διατηρώντας την παράδοση που τα θέλει, μεταξύ άλλων, πρώτα και στα γράμματα».

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments