Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Ελλάδα / ”ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ”

”ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ”

223_4147ca3af8bf81f64b5d738c371bfecb_m

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ (2015)
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ
Η πορεία στη ΔΕΘ φέτος άλλαξε πρόσημο. Το προεκλογικό κλίμα δεν μπόρεσε να επιβληθεί και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της καθολικά συστημικής ΓΣΕΕ, αποδεκατισμένη και διαλυμένη, προσπάθησε να διασωθεί πίσω από τους μεταλλωρύχους της el dorado.
Τα κόμματα είτε χάθηκαν όπως ο ΣΥΡΙΖΑ είτε στοιχήθηκαν περιμένοντας στη σειρά (παρόλη την αντίθετη διάθεση που είχαν) προκειμένου τελικά να συνταχθούν πίσω από την επιβλητική παρουσία του κινηματικού αντιεκλογικού μπλοκ με σαφές αντιεξουσιαστικό πρόσημο, έχοντας επικεφαλής το antigold κίνημα και το καραβάνι αλληλεγγύης (ΒΙΟΜΕ, ΕΡΤ κλπ).
Σε ό,τι μας αφορά είχαμε ένα σαφές σχέδιο και μια αντίστοιχη στρατηγική για να υπερασπίσουμε την αυτονομία των κινημάτων. Να αποτυπωθεί δηλαδή στο δρόμο η σημασία της μη κηδεμονίας των κινημάτων πέρα από την ανάθεση και την εκπροσώπηση. Αυτό απαιτούσε ταυτόχρονα το μπλοκάρισμα στη ΧΑΝΘ της πορείας των υπηκόων της Eldorado και των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που κινούνται στα όρια μεταξύ αξιοθρήνητης έως αδίστακτης γραφειοκρατίας.
Τόσο οι προσυγκεντρώσεις στη ΚΑΜΑΡΑ όσο και στην πλατεία Αγίας Σοφίας
έδρασαν καταλυτικά στην υπεράσπιση της αυτονομίας των κινημάτων.
Ήταν το πνεύμα που κυριαρχούσε τις μέρες και τις ώρες πριν την πορεία στη ΔΕΘ.
Φυσικά στη ΧΑΝΘ εκεί που συνέκλιναν όλα τα μπλοκ των διαδηλωτών, όσοι
θεώρησαν ότι επιτέλεσαν τους δικούς τους σκοπούς κομματικούς ή μη, εγκατέλειψαν γρήγορα το σχέδιο αποκλεισμού της Εldorado– ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Είτε από «εργατική» αλληλεγγύη είτε από προειλημμένες αποφάσεις που δεν βλέπουν τα κινήματα ως τόπο συμμετοχής και αναφοράς αλλά ως ευκαιρία αυτοαναφοράς.
Η απόλυτη επιτυχία του αποκλεισμού που συντελέστηκε στην πλατεία της ΧΑΝΘ αποτέλεσε το επισφράγισμα όλων των κινηματικών διαδικασιών που αγνόησαν την προεκλογική μιζέρια, τον κομματικό διαγκωνισμό και την ηγεμονία της ανάθεσης όλο αυτό το καλοκαίρι, ξεκινώντας από το δεκαήμερο στις Σκουριές και φτάνοντας ως την πορεία στη ΔΕΘ.
Ήμασταν στο Βeyond Europe camp και στην πορεία στο βουνό, ήμασταν στο φεστ άμεσης δημοκρατίας και στη πορεία στη ΔΕΘ με τους κατάλληλους ανθρώπους, την κατάλληλη στιγμή, στον κατάλληλο τόπο, επειδή ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εκεί όπου το ελεύθερο δημόσιο και κοινωνικό αντιμάχεται την αγορά και το κράτος.
ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑ
ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
httpsss://ak2003.gr, Σεπτέμβριος 2015

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments