Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Οι εκπαιδευτικοί Ν.Παππάς και Μ.Τσακίρη του Γενικού Λύκειου Ελεούσας «Κωνσταντίνος Ασώπιος» μιλούν για την πρωτοβουλία δημιουργίας μόνιμου εκθετήριου που θα φιλοξενήσει όλα τα συγγράμματα των Λογοτεχνών-Συγγραφέων-Ποιητών που κατάγονται από τον Δήμο Ζίτσας.

Οι εκπαιδευτικοί Ν.Παππάς και Μ.Τσακίρη του Γενικού Λύκειου Ελεούσας «Κωνσταντίνος Ασώπιος» μιλούν για την πρωτοβουλία δημιουργίας μόνιμου εκθετήριου που θα φιλοξενήσει όλα τα συγγράμματα των Λογοτεχνών-Συγγραφέων-Ποιητών που κατάγονται από τον Δήμο Ζίτσας.

250px-konstantinos_asopios_087
*Ο Κωνσταντίνος Ασώπιος (1785 – 1872) ήταν Έλληνας λόγιος και καθηγητής πανεπιστημίου του 19ου αιώνα από την Ήπειρο.Γεννήθηκε στο Γραμμένο Ιωαννίνων

Από:Γιώργος Γκόντζος– Ο διευθυντής του Γενικού  Λύκειου Ελεούσας «Κωνσταντίνος Ασώπιος»* Νίκος Παππάς και η καθηγήτρια Ματούλα Τσακίρη μίλησαν στην εκπομπή  “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος) ,στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων ,για την πρωτοβουλία του Γενικού  Λύκειου Ελεούσας «Κωνσταντίνος Ασώπιος», σε συνεργασία με  τον Δήμο Ζίτσας και  την ένθερμη  υποστήριξη  και ενίσχυση του Δημάρχου κ. Μιχάλη Πλιάκου,  να διαμορφωθεί  μόνιμο εκθετήριο στην αίθουσα πολλαπλών   χρήσεων του Σχολείου  με  κατάλληλες προθήκες  για να φιλοξενήσει όλα τα συγγράμματα των  Λογοτεχνών-Συγγραφέων-Ποιητών που κατάγονται από τον Δήμο Ζίτσας.

Ο διευθυντής Νίκος Παππάς σημείωσε :  “Το δημόσιο σχολείο πρέπει να έχει σχέση με την τοπική κοινωνία.Είναι θέμα αλληλεπίδρασης.Το σχολείο παράγει πολιτισμό αλλά και προσλαμβάνει πολιτισμό .Κατ’ επέκταση θα πρέπει τα παιδιά μας να διαμορφώνονται μέσα από αυτές τις προσλαμβάνουσες και παράλληλα να εξάγουν και αυτόν όπως  αυτά τον κατανοούν. Ο δεύτερος στόχος αφορά τον τοπική ιστορία και την καλή γνώση αυτής της ιστορίας.Μέσα σ’ αυτή την ιστορία είναι και οι συγγραφείς και οι λογοτέχνες.Μια εκπαίδευση, παιδεία στην ουσία εμείς θέλουμε να την λέμε,έχει αναφορές στους μεγάλους λογοτέχνες και συγγραφείς..Ο τόπος μας είναι πλούσιος…Οι μαθητές θα έρχονται σε επαφή  με τα βιβλία και θα μπορούν να αισθάνονται περήφανοι για τον τόπο και την καταγωγή τους. Θα δημιουργηθεί ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης.»

Η καθηγήτρια Ματούλα Τσακίρη αναφέρθηκε στην αρχική σκέψη   “να αναδείξουμε το πολιτιστικό κεφάλαιο που υπάρχει στον δήμο Ζίτσας που δεν φαίνεται να είναι βιωμένο από τα περισσότερα παιδιά”.Όπως είπε “τα παιδιά ενεργοποιήθηκαν και μάλιστα με θαυμαστό τρόπο”, ενώ χαρακτήρισε το σκηνικό που θα δημιουργηθεί “μέρος της σχολικής ζωής” και προσδιόρισε με ποιο τρόπο οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα βιβλία (διάβασμα ,εργασίες κ.λ.π.)

Από το σχολείο γίνεται έκκληση  “οι Συγγραφείς-Λογοτέχνες-Ποιητές, που κατάγονται από τον Δήμο Ζίτσας,  να συνδράμουν την προσπάθειά μας με τη δωρεά ενός  αντίτυπου, συνοδευόμενο από  φωτογραφία και σύντομο βιογραφικό σημείωμα έως 15  Ιανουαρίου  2017.”

Ακούστε τις συνεντεύξεις των δυο εκπαιδευτικών και διαβάστε τους Συγγραφείς-Λογοτέχνες-Ποιητές που καταγράφηκαν ύστερα από έρευνα των μαθητών με την καθοδήγηση της κ. Ματούλας Τσακίρη και τη συνδρομή του κ. Στέφανου Κωλέττα .

 

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣΘΕΟΦΑΝΗΣΚΟΥΡΕΝΤΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥΙΩΑΝΝΗΣΔΙΧΟΥΝΙ
  ΑΡΓΥΡΗΣΙΑΣΩΝΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑ
ΑΣΩΠΙΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΓΡΑΜΜΕΝΟ
ΒΑΖΑΛΟΥΚΑ-

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΚΑΛΟΧΩΡΙ
ΒΕΚΡΗΣΕΥΑΓΓΕΛΟΣΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ
ΒΕΛΙΟΥΡΟΥΤΗΣΛΕΩΝΙΔΑΣΓΡΑΜΜΕΝΟ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΖΙΤΣΑ
ΓΚΟΓΚΟΥΕΥΡΥΚΛΕΙΑΠΕΤΣΑΛΙ
ΓΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΓΡΑΝΙΤΣΑ
ΓΟΥΔΑΣΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΓΡΑΜΜΕΝΟ
ΓΟΥΝΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣΓΟΥΡΓΙΑΝΙΣΤΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΓΡΑΜΜΕΝΟ
ΓΥΡΑΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΖΙΤΣΑ
ΓΥΡΑΣΜΙΧΑΛΗΣΖΙΤΣΑ
ΓΥΡΑΣΧΑΡΗΣΖΙΤΣΑ
ΔΑΒΑΛΑΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΕΚΚΛΗΣΟΧΩΡΙ
ΔΡΟΣΟΥ-ΜΑΛΛΙΟΥΑΘΗΝΑΖΙΤΣΑ
ΖΑΦΕΙΡΗΣΠΕΤΡΟΣΝΕΟΧΩΡΙ
ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

ΖΙΑΚΑΣΘΕΟΔΩΡΟΣΚΟΥΡΕΝΤΑ
 ΖΙΤΣΑΙΑΧΡΥΣΑΝΘΗΖΙΤΣΑ
ΖΩΤΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΕΚΚΛΗΣΟΧΩΡΙ
ΘΕΜΕΛΗΣΣΠΥΡΟΣΛΙΘΙΝΟ
ΚΑΚΑΙΔΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣΔΕΣΠΟΤΙΚΟ
ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΗΣΑΓΓΕΛΟΣΕΚΚΛΗΣΟΧΩΡΙ
ΚΑΛΤΣΟΓΙΑ-ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗΝΙΚΗΓΡΑΜΜΕΝΟ
ΚΑΜΠΕΡΗΣΣΠΥΡΙΔΩΝΖΩΟΔΟΧΟΣ
ΚΑΡΒΕΛΗΔΕΣΠΩΖΙΤΣΑ
ΚΙΓΚΑΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΚΑΡΙΤΣΑ
ΚΟΛΙΟΥΣΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΒΕΡΕΝΙΚΗ
ΚΟΣΜΑΣΘΕΟΔΩΡΟΣΖΙΤΣΑ
ΚΩΛΕΤΤΑΣΣΤΕΦΑΝΟΣΚΑΤΩ ΛΑΨΙΣΤΑ
ΚΩΤΣΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑ
ΛΕΟΝΤΙΔΗ-ΠΛΑΤΩΝΑΒΟΥΛΑΖΙΤΣΑ
ΜΑΛΑΜΑΣΛΑΜΠΡΟΣΓΡΑΜΜΕΝΟ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΜΑΣΟΥΡΑΣΓΕΩΡΓΙΟΣΒΑΤΑΤΑΔΕΣ
ΜΗΤΣΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΚΑΤΩ ΖΑΛΟΓΓΟ
ΜΠΕΤΗΣΣΤΕΦΑΝΟΣΓΡΑΜΜΕΝΟ
ΜΠΛΕΤΣΑΣΣΤΑΥΡΟΣΕΛΕΟΥΣΑ
ΜΠΟΥΡΑΤΖΗ-ΘΩΔΑΑΝΝΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ
ΜΠΡΑΓΙΑΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΚΑΤΩ ΛΑΨΙΣΤΑ
ΝΑΣΟΥΛΗΣΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣΓΡΑΜΜΕΝΟ
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑ
ΝΤΟΥΛΙΑΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΓΡΑΜΜΕΝΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΒ. Κ.ΖΙΤΣΑ
ΠΑΝΤΟΥΛΑΣΜΙΧΑΗΛΠΟΛΥΔΩΡΟ
ΠΑΝΤΟΣΧΡΗΣΤΟΣΓΚΡΙΜΠΟΒΟ
ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΚΟΥΡΕΝΤΑ
ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΠΟΛΥΛΟΦΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΠΟΛΥΛΟΦΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥΛΕΑΝΔΡΟΣΧΙΝΚΑ
ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥΑΜΑΛΙΑΖΙΤΣΑ
ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΣΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΖΙΤΣΑ
ΡΑΔΟΣΣΤΕΦΑΝΟΣΓΡΑΜΜΕΝΟ
ΣΙΜΙΤΖΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΓΡΑΝΙΤΣΑ
ΤΑΣΣΗΣΠΕΡΙΚΛΗΣΡΟΔΟΤΟΠΙ
ΤΕΚΤΩΝΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΡΙΜΜΗΣΙΩΑΑΝΗΣΖΙΤΣΑ
ΤΣΙΑΡΑΣΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΓΡΑΜΜΕΝΟ
ΤΣΙΑΡΑΣΝΑΠΟΛΕΩΝΓΡΑΜΜΕΝΟ
ΦΙΛΗΤΑΣΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣΓΡΑΜΜΕΝΟ
ΧΑΝΔΟΛΙΑΣΣΠΥΡΙΔΩΝΠΕΤΣΑΛΙ
ΧΡΗΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣΧΡΗΣΤΟΣΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣΣΑΠΦΕΙΡΟΣΓΡΑΜΜΕΝΟ

 

Παρακαλούμε αν υπάρχουν νεώτερες εκδόσεις η παραλείψεις να μας ενημερώσετε στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται παρακάτω.

Ηλεκτρονικά στο[email protected]

Tηλέφωνα:  2651062563 ή 2651061407

Ταχ. Διεύθυνση: Γενικό Λύκειο Ελεούσας «Κωνσταντίνος Ασώπιος» Λ. Δημοκρατίας και Ευκλείδη ,  Ελεούσα Τ. Κ. 45500 Ιωάννινα .

Δείτε Επίσης

Ό.Τσουμάνη=Ο ναζισμός και ο φασισμός ουδέποτε κτυπήθηκαν με τροπολογία και  νομολογία- Να ενταθούν οι έλεγχοι στα λεωφορεία των σχολικών εκδρομών.

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Σε δύο θέματα εστίασε  την  παρέμβασή της ο Όλυ Τσουμάνη ,υποψήφια ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments