Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Οι σύλλογοι των Ιωαννίνων ενισχύουν την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Οι σύλλογοι των Ιωαννίνων ενισχύουν την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

syllogoi

 

Την ένθερμη συμπαράστασή τους στην υποψηφιότητα των Ιωαννίνων και της Ηπείρου για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, εκφράζουν οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι των Ιωαννίνων.

Εκπρόσωποι από δεκάδες συλλόγους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Ιωαννιτών και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών για μία πρώτη ενημέρωση για τη διαδικασία συγκρότησης του φακέλου υποψηφιότητας, την ανάπτυξη του εθελοντισμού και την ενίσχυση της πρότασης διεκδίκησης με γόνιμες προτάσεις και ιδέες.

Η συνάντηση που έγινε την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 στον Πολυχώρο «Δ. Χατζής», ανέδειξε το πλούσιο έργο και τη μεγάλη συνεισφορά των συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του δήμου στην ανάπτυξη της πολιτιστικής, αθλητικής και κοινωνικής ταυτότητας του τόπου μας.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντίνος Γκόγκος ανοίγοντας τη συζήτηση, έδωσε βάρος στην ανάγκη της συνεργασίας και τη διάδοση του μηνύματος του εθελοντισμού. «Η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αποτελεί για τα Ιωάννινα και την Ήπειρο, έναν στόχο που θέλουμε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί. Πρέπει να μάθουμε να διεκδικούμε όλοι μαζί», σημείωσε.

Ο αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού Αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, έδωσε έμφαση στα μεγάλα πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή μας τα οποία και την καθιστούν ικανή να διεκδικήσει την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, ζητώντας από όλους να πάρουν μέρος σε αυτό το ταξίδι της διεκδίκησης, όπως το χαρακτήρισε.

«Ζητάμε τη βοήθειά σας, τη συμπαράστασή σας, να σας έχουμε δίπλα μας. Ο στόχος μας είναι μία υποψηφιότητα με τη δική σας συμβολή» ανέφερε στην εισήγησή της, η Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Βασιλική Μέγα.

Την ανάγκη για μία κοινή, συλλογική προσπάθεια από όλους, τόνισε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Κωνσταντόπουλος.

Ως όρο για την υποψηφιότητα, χαρακτήρισε τη συμμετοχή όλων, η Εκτελεστική Διευθύντρια της υποψηφιότητας Μαρία Στρατσάνη, η οποία ανέλυσε στην παρέμβασή της, το πλαίσιο της διεκδίκησης και παρουσίασε παραδείγματα με δράσεις ευρωπαϊκών πόλεων που έγιναν Πολιτιστικές Πρωτεύουσες.

Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εκπροσώπων των συλλόγων στη συζήτηση που ακολούθησε. Πλούσιες ήταν οι προτάσεις που κατέθεσαν για εκδηλώσεις που θα συνεισφέρουν στη διαμόρφωση της σύγχρονης ταυτότητας της πόλης, με δράσεις για τον λαϊκό πολιτισμό και την ιστορία του τόπου, παρουσίαση της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας,  αξιοποίηση της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της Ηπείρου κ.α

Οι εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων της πόλης που πήραν το λόγο, έδωσαν έμφαση στην αγάπη των κατοίκων της πόλης για τον αθλητισμό και τις δραστηριότητες στη φύση, καθώς και την αξιοποίηση των υποδομών της πόλης, του φυσικού περιβάλλοντος και του εθελοντισμού, με τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν γεγονότα πανελλαδικής και πανευρωπαϊκής αναφοράς.

Ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση της λίμνης, ως μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα των Ιωαννίνων, για την ανάπτυξη του αθλητισμού με πολυποίκιλες αγωνιστικές δραστηριότητες και ψυχαγωγικές δράσεις, έκαναν οι εκπρόσωποι όλων των ναυταθλητικών σωματείων της πόλης που έδωσαν το παρών.

Η αξιοποίηση εναλλακτικών εγκαταστάσεων για τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία, η συμμετοχή των πολιτών και η γνωριμία τους με την πόλη μέσα από πρωτότυπες δράσεις που θα κινητοποιούν τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά και η βιώσιμη μετακίνηση και προσβασιμότητα των ΑμΕΑ αποτέλεσαν επίσης το επίκεντρο προτάσεων με στόχο να αγκαλιαστεί η υπόθεση της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας από όλους τους πολίτες.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, το οποίο και έχει αναλάβει τη συγκρότηση του φακέλου υποψηφιότητας, παραμένει ανοιχτό στις προτάσεις κάθε συλλόγου της πόλης που θέλει να συνεισφέρει και να υποστηρίξει την υπόθεση της διεκδίκησης.

 

 

Δείτε Επίσης

Λ.Μενδώνη- Η Έκθεση της UNESCO  επιβεβαιώνει την ορθότητα των επιλογών και των επιστημονικών  και των πολιτικών.Ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ανήκει στο δημόσιο

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Τις  αντιλήψεις της για την πολιτική  με την οποία  λειτουργεί το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments