Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ για την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς και στους Δήμους της περιοχής

Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ για την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς και στους Δήμους της περιοχής

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ για την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς και στους Δήμους της περιοχής ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση της Επιτροπή Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της οργάνωσης Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ δεν αντιμετωπίζει τις εκλογικές αναμετρήσεις ξέχωρα από την καθημερινή δράση των κομμουνιστών στους χώρους δουλειάς και την πάλη για τα δίκαια του λαού. Επιπλέον τόνισε ότι «τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας δεν μπορούν να διαχωριστούν σε τοπικά, αποκομμένα από μια συνολικά ταξική πολιτική που τα γεννά». Στάθηκε εκτενώς στις ελλείψεις σε αντιπλημμυρική, αντισεισμική και αντιπυρική προστασία, οι οποίες κατέληξαν σε τραγωδίες το προηγούμενο διάστημα που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές, όπως στο Μάτι και τη Μάνδρα Αττικής. Οι αναγκαίες αυτές υποδομές δεν αποτελούν πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο γι΄ αυτό και δεν αποτελούν προτεραιότητα του κράτους, όντας μη επιλέξιμα έργα. Όπως αναφέρθηκε,  οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι κομμάτι του κεντρικού καπιταλιστικού κράτους που υποτάσσονται στις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Σε πλήρη αρμονία με την κεντρική διοίκηση καλούν το λαό να πληρώσει το μάρμαρο. Άλλωστε η επιστροφή στη κανονικότητα, όπως λέγεται, περιλαμβάνει ότι και η μνημονιακή πραγματικότητα. Ο λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τους δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίοι τελικά θα υπακούουν πιστά στο αντιλαϊκό πλαίσιο του «Καλλικράτη» και του «Κλεισθένη Ι». Τέλος, ανέφερε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της μόνης πραγματικά λαϊκής αντιπολίτευσης στην πολιτική του κεφαλαίου. Στάθηκε στο παράδειγμα των κομμουνιστών δημάρχων που δείχνουν το δρόμο της διεκδίκησης και της αντίστασης προς όφελος του λαού. Τέλος προέτρεψε στις επερχόμενες εκλογές να εκφραστεί μια νέα στράτευση λαϊκών δυνάμεων, η οποία αναδείχθηκε και μέσα από τις πολύμορφες εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Ακολούθως παρουσιάσθηκαν οι υποψήφιοι για:

Περιφέρεια Ηπείρου: Γιώργος Πρέντζας, νοσηλευτής, εκλεγμένος στην ΠΟΕΔΗΝ και το Διοικητικό Συμβούλιο εργαζομένων στο ΠΓΝΙ.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Αλεξάνδρα Μπαλλού, σημερινή Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, συνδικαλίστρια τραπεζοϋπάλληλος.

Δήμος Ιωαννιτών: Όλυ Τσουμάνη, δικηγόρος, σημερινή Περιφερειακή Σύμβουλος Ηπείρου.

Δήμος Αρταίων:  Στράτος Καλλώνης, λογιστής, αντιπρόεδρος του Εργατικού κέντρου Άρτας.

Δήμος Πρέβεζας: Σταύρος Αμάραντος, φαρμακοποιός, πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Πρέβεζας.

Δήμος Ηγουμενίτσας: Δήμας Δώρης, συνταξιούχος.

Δήμος Λευκάδας: Βαγγέλης Βεροιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος, γραμματέας του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Λευκάδας.

Δήμος Ζίτσας: Γιώργος Λωρίδας, ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Δήμος Κόνιτσας: Τάκης Σδούκος, κτηνοτρόφος, σημερινός δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κόνιτσας.

Δήμος Δωδώνης: Τάσος Τόκας, εκπαιδευτικός, εκλεγμένος στο σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δήμος Πωγωνίου: Πάνος Καραγιάννης, ιδιωτικός υπάλληλος, σημερινός δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου.

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: Λεωνίδας Λεοντάρης, αρχιτέκτονας μηχανικός, Πρόεδρος του «σωματείου εργαζομένων στην Αρχαιολογία», επικεφαλής Επιτροπής Ειρήνης Ιωαννίνων, σημερινός δημοτικός σύμβουλος Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Σε παρέμβασή του, ο σημερινός δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών, Τάκης Τασούλας αναφέρθηκε στη δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ιωαννιτών και δήλωσε ότι «η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να παλεύει τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες, όπου ζει και αγωνιά ο λαός,  δίνοντας σάρκα και οστά σε αυτό που ονομάζουμε ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση». Η Όλυ Τσουμάνη κάλεσε τους νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά να στηρίξουν τη δύναμη που πραγματικά παλεύει για το μέλλον τους ενώ ο Γιώργος Πρέντζας δήλωσε αισιόδοξος ότι ο λαός θα στηρίξει τις δυνάμεις που υπερασπίζονται και αγωνίζονται για το λαϊκό συμφέρον και όχι τα κέρδη των λίγων.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments