Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Ολοκλήρωση Αγώνων 3X3 μπάσκετ «Athlos Zagori High-Alt Hoop 2018»

Ολοκλήρωση Αγώνων 3X3 μπάσκετ «Athlos Zagori High-Alt Hoop 2018»

–Από: Χάρης Δάφλος– Με αφορμή την ολοκλήρωση αγώνων 3X3 μπάσκετ «Athlos Zagori High-Alt Hoop 2018» ο Αθλητικός Όμιλος Ελαφοτόπου αναφέρει:

“Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες 3Χ3 μπάσκετ “Athlos Zagori High-Alt Hoop 2018” στο Γκράτζειο Αθλητικό Κέντρο Ελαφοτόπου. Συμμετείχαν συνολικά 36 ομάδες και πάνω από 120 παίκτες από το Ζαγόρι, την Ήπειρο και άλλες περιοχές της χώρας ενώ πολλοί ήταν και οι θεατές που προσήλθαν στην εκδήλωση. Ο Ελαφότοπος έχει πλέον καταστεί μπασκετικό κέντρο προωθώντας ενεργά τον αθλητικό τουρισμό στο Ζαγόρι.
Νικήτρια ομάδα της κατηγορίας Ανδρών ήταν η ΕΛΕΟΥΣΑ BC με αρχηγό τον Πάνο Λώλη και μέλη το Δημήτρη Βελτίστα και το Νίκο Κυρατλίδη. Νικήτρια ομάδα της κατηγορίας Εφήβων ήταν η Ελάτη State με αρχηγό τον Ζωγράφο Τσομπανίδη και μέλη το Ραφαήλ Ντότη, το Βασίλη Μπόνια και τον Πέτρο Βακάλη. MVP της κατηγορίας Ανδρών ο Χρήστος Ζησόπουλος και MVP της κατηγορίας Εφήβων ο Ζωγράφος Τσομπανίδης.
Ο Α.Ο. Ελαφοτόπου είναι ένα σωματείο με λιγοστούς οικονομικούς πόρους το οποίο βασίζει τη δράση του εξ ολοκλήρου στην εθελοντική προσφορά των μελών του. Στόχος του όμως είναι να αναβαθμίζει κάθε χρονιά τις υποδομές των αθλητικών του εγκαταστάσεων και την εμπειρία που προσφέρει το τουρνουά. Φέτος έγιναν στο χώρο του Γκρατζείου Αθλητικού Κέντρου διάφορες παρεμβάσεις με κυριότερη την προσθήκη νυχτερινού φωτισμού επαγγελματικού επιπέδου, ο οποίος επέτρεψε τη διεξαγωγή αγώνων και τη νύχτα. Παράλληλα στους παίκτες προσφέρθηκε η συλλεκτική εμφάνιση της διοργάνωσης από την Athlos Sportswear, καθώς και αναμνηστικά μετάλλια, ισοτονικά ποτά, μπανάνες, αλλά και νερό, ευγενική χορηγία της εταιρείας «Ζαγόρι».
Η εκδήλωση καλύφθηκε πλήρως από επαγγελματική φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση (συμπεριλαμβανομένης βιντεοσκόπησης μέσω drone) ενώ για πρώτη φορά παρών ήταν στο χώρο και DJ ο οποίος «έντυσε» το τουρνουά με μουσική. Σύντομα θα δημοσιευθεί πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων.

Δυστυχώς από την εκδήλωση δεν έλειψαν και λυπηρά γεγονότα, όπως η συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων στον β’ ημιτελικό. Η διοργανωτική επιτροπή είναι ξεκάθαρη: Το φιλικό πνεύμα του τουρνουά δεν πρόκειται να διακινδυνευθεί. Δεν γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά ή ασέβεια είτε μεταξύ των ομάδων είτε προς τους διοργανωτές και τους διαιτητές. Στις δύο ομάδες επιβλήθηκε η ποινή της αποβολής από το τουρνουά, ενώ στο μέλλον θα ληφθούν μέτρα ώστε παρόμοια γεγονότα να αποφευχθούν πολύ νωρίτερα. Η διοργάνωση αυτή δε θα αμαυρωθεί από μεμονωμένα τέτοια γεγονότα.
Το Athlos Zagori High-Alt Hoop είναι το πρώτο και παλαιότερο τουρνουά της FIBA στην Ήπειρο και δε θα μπορούσε να είναι επιτυχημένο χωρίς τη σταθερή στήριξη των παικτών και τη ζωτικής σημασίας ενίσχυση των χορηγών και άλλων συντελεστών και υποστηρικτών. Εν συντομία, ο Α.Ο.Ε. ευχαριστεί για την υποστήριξη όλους τους εθελοντές του, τους παίκτες και τους χορηγούς της διοργάνωσης, τη Μέγα Χορηγό Athlos Sportswear, τους συνδιοργανωτές Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμο Ζαγορίου, τους διαιτητές της ΕΣΚΑΒΔΕ και τέλος τον Ερυθρό Σταυρό για τη συμβολή του στην ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Τέλος, ευχαριστούμε την ίδια τη FIBA για τη διαρκή υποστήριξή της.
Ακόμη καλύτερα, ακόμη πιο δυνατά, ακόμη ψηλότερα στο Athlos Zagori High-Alt Hoop 2019, το επόμενο τουρνουά 3Χ3 στο γήπεδο μπάσκετ με το μεγαλύτερο υψόμετρο σε όλη τη χώρα.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments