Πέμπτη , 25 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα κινητικότητας στο Δήμο Ιωαννιτών

Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα κινητικότητας στο Δήμο Ιωαννιτών

21761921_10203967561626881_7427667091379643455_nΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Με δύο δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 21 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Ιωαννίνων, ο οποίος θα συνεχίσει να λαμβάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς νέες πρωτοβουλίες με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Μια εβδομάδα που στάθηκε αφορμή για να κατατεθούν σκέψεις, προβληματισμοί και προτάσεις γύρω από θέμα μετακίνησης στο Δήμο μας με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και των Αρχών.

Το απόγευμα της Παρασκευής και στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, οι γιαννιώτες και όσοι βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης είχαν τη δυνατότητα να περπατήσουν ελεύθερα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη καθώς και στο ένα ρεύμα της οδού 28ης Οκτωβρίου.

«Όλες οι δράσεις μας την περασμένη εβδομάδα είχαν στόχο να ενθαρρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και να περπατήσουν πεζοί. Εκτός από τις παρεμβάσεις που μπορεί και πρέπει να κάνει ο Δήμος χρειάζεται και συλλογική αλλαγή κουλτούρας για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε καλές πρακτικές γύρω από θέματα μετακίνησης κάνοντας έτσι την καθημερινότητα μας καλύτερη», ανέφερε η αντιδήμαρχος, υπεύθυνη για κυκλοφοριακά θέματα, Ελένη Βασιλείου.

Μία ακόμη δράση ευαισθητοποίησης σε θέματα κινητικότητας και εθελοντισμού έγινε το πρωί της Κυριακής με τον καλλωπισμό της τσιμεντένιας νησίδας στη λεωφόρο Δωδώνης.

«Είχαμε τη τιμή να βάψουμε μαζί με τους εργαζόμενους στο Praktiker Ιωαννίνων τη τσιμεντένια νησίδα στη λεωφόρο Δωδώνης και να τελειώσουμε την αισθητική, αλλά και λειτουργική της αναβάθμιση.
Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα Praktiker όχι μόνο για τη χορηγία όλων των υλικών, αλλά κυρίως για τη χαρά, την ανταπόκριση και τη προθυμία των μικρών και μεγάλων εθελοντών τους για προσφορά», επισήμανε η κ. E.Βασιλείου.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments