Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ολοκληρώθηκε το 10ο Zagoriwood στα Κάτω Πεδινά

Ολοκληρώθηκε το 10ο Zagoriwood στα Κάτω Πεδινά

To Zagoriwood 2019 ολοκληρώθηκε. Δύο εβδομάδες (8-21 Ιουλίου) επεισοδιακών και χαρούμενων κινηματογραφικών μαραθωνίων στα Ηπειρώτικα βουνά κατέληξαν στην πλατεία των Κάτω Πεδινών του Ζαγορίου με την προβολή των 11 ταινιών που παρήχθησαν στα 5 διαφορετικά εργαστήρια.

Φέτος και για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκαν το αγγλόφωνο εργαστήριο του Story Lab με την καθοδήγηση του Eric Knudsen αλλά και το εργαστήριο  Stop Motion Animation από την Ίριδα Ζιόνγκα.

Επίσης, και με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκαν τόσο το αφιέρωμα «Ο Άνθρωπος στο Φυσικό Περιβάλλον – Όταν ο Κόσμος αλλάζει» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, όσο και το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Ο Άνθρωπος Πάντοτε» που συμμετείχε στις δράσεις της πανευρωπαϊκής εκστρατείας επικοινωνίας Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2019 (Europe in my Region), η οποία στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές ευχαριστούν και δίνουν ραντεβού για το καλοκαίρι του 2020: «Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στην υπέροχη αυτή γιορτή: μαθητές, δασκάλους, επισκέπτες, τα Κάτω Πεδινά και τους ανθρώπους τους, το σκύλο Νταβέλη, τις αλεπούδες και τα γεράκια. Ο Ιούλιος του 2020 μας κλείνει κιόλας πονηρά το μάτι. Να είμαστε όλοι καλά!».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments