Παρασκευή , 8 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ολοκληρώνεται το έργο κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Ζέφυρος-Κανάλι. Σε εξέλιξη και αποκαταστάσεις  δρόμων στην περιοχή.

Ολοκληρώνεται το έργο κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Ζέφυρος-Κανάλι. Σε εξέλιξη και αποκαταστάσεις  δρόμων στην περιοχή.

DSC07786Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Λίγο πριν  το στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης  από Ζέφυρο έως Κανάλι προυπολογισμού   2.463.887.00 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Οι εργασίες  οι οποίες ξεκίνησαν στα τέλη του 2016 από την περιοχή του Καναλίου, συνεχίστηκαν καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού και αυτή την στιγμή τοποθετούνται σωλήνες αυξημένης διατομής στα τελευταία 250 περίπου μέτρα του έργου ενώ απομένει  και η σύνδεση με το αντλιοστάσιο στην περιοχή του Ζέφυρου.

Ο νέος αγωγός  αναμένεται να καλύψει επαρκώς τις αυξημένες ανάγκες υδροδότησης του Καναλίου .αφού ο υφιστάμενος αγωγός  έχει κατασκευαστεί πριν 40 χρόνια και στην περίοδο τουριστικής αιχμής δεν μπορεί να  καλύψει τις  ανάγκες της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης ο οποίος επισκέφθηκε  το εργοτάξιο συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ζαλόγγου Κώστα Ματέρη κάνει λόγο για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των μονίμων κατοίκων    καλύπτοντας ταυτόχρονα ένα πάγιο αίτημα των επαγγελματιών του τουρισμού που είναι η επάρκεια νερού τους θερινούς μήνες.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αποκατάστασης που προκλήθηκαν σε διάφορα σημεία της Δ.Ε Ζαλόγγου από έντονα καιρικά φαινόμενα κατά την διάρκεια του περσυνού χειμώνα.

Η σημαντικότερη παρέμβαση είναι αυτή που εκτελείται στον δρόμο  που οδηγεί στο αλιευτικό καταφύγιο της Λυγιάς αποκαθιστώντας μια μεγάλη καθίζηση  που είχε σημειωθεί στο  οδόστρωμα  δημιουργώντας δυσκολίες στην διέλευση των οχημάτων από και προς το αλιευτικό καταφύγιο.

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments