Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Πολιτική / Ομιλία του Β.Τσίρκα (ΣΥΡΙΖΑ) κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών: «Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη – Παράβολα, Εθελοντική Αποκάλυψη Αδήλωτων Εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές Συναλλαγές»

Ομιλία του Β.Τσίρκα (ΣΥΡΙΖΑ) κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών: «Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη – Παράβολα, Εθελοντική Αποκάλυψη Αδήλωτων Εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές Συναλλαγές»

v-tsirkas-1Από:Γιώργος  Γκόντζος–Ομιλία κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών: «Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη – Παράβολα, Εθελοντική Αποκάλυψη Αδήλωτων Εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές  Συναλλαγές», πραγματοποίησε στην Ολομέλεια της Βουλής (16-12-2016), ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας.

Ο κ. Τσίρκας ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τους συνταξιούχος και την στάση της ΝΔ στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη για την έμμεση 13η σύνταξη. «Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τους συνταξιούχους. Και ήταν μια ψηφοφορία που έπεσαν οι μάσκες», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Την ώρα μάλιστα που η χώρα δίνει μια μεγάλη μάχη, κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει τι ακριβώς σημαίνει το “παρών” σε μια ευεργετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Την ίδια ώρα που κάποιοι ταυτίζονται με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών, που θέλουν την βύθιση της χώρας και της ελληνικής οικονομίας, την ώρα που κάποιοι ακολουθούν τον Σόιμπλε και τους ακραίους δανειστές, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο, για το οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση έχει τεράστια ευθύνη. Απέδειξε περίτρανα πως είναι πρόθυμη να υπηρετήσει τις πιο ακραίες, τις πιο σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές».

Παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο, ο βουλευτής Άρτας, ανέφερε πως «παρόλο που η Κυβέρνηση νομοθετεί σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, φέρνει ένα νομοσχέδιο που περιλαμβάνει ριζικές τομές τόσο στον ευαίσθητο τομέα της Δικαιοσύνης, όσο και σε θέματα σχετικά με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Αφήνει θετικό αποτύπωμα στην κατεύθυνση της διαφάνειας, της επιτάχυνσης της απονομής της δικαιοσύνης, της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, αλλά και της ενίσχυσης της πρόσβασης των πολιτών στη δικαστική προστασία».

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το Πολυνομοσχέδιο για την αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα, ο Βασίλης Τσίρκας υπογράμμισε ότι «παρέχεται η δυνατότητα επαναδραστηριοποίησης των επιχειρήσεων και καθίσταται δυνατή η παροχή δεύτερης ευκαιρίας σε οφειλέτες – φυσικά πρόσωπα, ενώ θεσπίζονται μέτρα επιτάχυνσης της διοικητικής δίκης και ρυθμίσεις για τον εξορθολογισμό και τη μείωση των δικαστικών τελών και των παραβόλων».

Σχετικά με την επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος και τη δυνατότητα οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης του παρελθόντος, ο βουλευτής Άρτας επισήμανε πως: «Επεκτείνεται η χρήση του πλαστικού χρήματος και μπορούν τα χρήματα που θα έρθουν στα δημόσια ταμεία να επιστραφούν μέσω κοινωνικών επιδομάτων στους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας. Αυξάνονται τα δημόσια έσοδα και αντιμετωπίζεται η φοροδιαφυγή, δίνοντας τη δυνατότητα οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης του παρελθόντος».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίρκας ανέφερε ότι αυτή η Κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει δείγματα γραφής σε θέματα καταπολέμησης της μεγάλης φοροδιαφυγής. «Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μη χαϊδέψει τους μεγάλους φοροφυγάδες. Δεν βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τους μικρούς και μεσαίους δικηγόρους, μηχανικούς και γιατρούς, τους ανασφάλιστους νέους ή αυτούς με τα “μπλοκάκια”.

Προστατεύουμε τους νέους επιστήμονες, αυτούς με τα  “μπλοκάκια”, αυτούς με τα χαμηλά εισοδήματα», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε αναφορικά με τον στόχο που έχει τεθεί και δεν είναι άλλος από το «να έχουμε περισσότερα δημόσια έσοδα, για να έχουμε στη συνέχεια μια δίκαιη διανομή των βαρών αλλά και αναδιανομή του οφέλους και του πλούτου προς όφελος των ασθενέστερων στρωμάτων. Αυτούς τους σκοπούς εξυπηρετεί το νομοσχέδιο».

Κλείνοντας ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ την εισήγησή του υπογράμμισε πως: «Καμία από τις περιβόητες μεταρρυθμίσεις της καταστροφικής πενταετίας 2010-2014 δεν βελτίωσε την λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής που έχει μάθει να λειτουργεί ώστε να εξυπηρετούνται ιδιοτελή συμφέροντα. Από την πλευρά μας, εμείς υλοποιούμε πολλές από τις δεσμεύσεις μας και συνεχίζουμε την προσπάθεια, με γνώμονα το συμφέρον των πολλών για την ανάταση της ελληνικής κοινωνίας».

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ά. Μπάφας-Επιβραβεύτηκε  η θετική  πρόταση, η προοπτική και αποτυπώθηκε το έργο.Αποδοκιμάστηκε η άρνηση της πραγματικότητας,η έλλειψη πρότασης, η τοξικότητα

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Γνωρίζαμε  ότι  θα είμαστε  πρώτοι ,γνωρίζαμε ότι θα είχαμε ένα πολύ καλό  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments