Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Οριστική διευθέτηση της κοίτης του ποταμού Αράχθου μετά την συνάντηση του Βασίλη Τσίρκα με τον Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη

Οριστική διευθέτηση της κοίτης του ποταμού Αράχθου μετά την συνάντηση του Βασίλη Τσίρκα με τον Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη

Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, μαζί με μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, πραγματοποίησε συνάντηση, την Τρίτη 21/4, με τον Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για τα θέματα που αφορούν τον Δήμο Αρταίων.

Από την πλευρά του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, τονίστηκε καταρχάς ότι με τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των φορέων του Δημοσίου στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, ώστε να χρησιμοποιηθούν αν χρειαστεί για την έκδοση repos, δηλαδή τίτλων βραχυπρόθεσμου (έως 15 ημέρες) δανεισμού του κράτους, οι φορείς εξασφαλίζουν πιο αποδοτική τοποθέτηση των ταμειακών τους διαθεσίμων, αφού τα επιτόκια των εμπορικών τραπεζών δεν ξεπερνούν το 1%, ενώ στην Τράπεζα της Ελλάδος η απόδοση είναι της τάξης του 2,5%.

Συνάντηση με Τσιρογιάννη 21-4-2015Η πρακτική αυτή, τονίστηκε, ισχύει σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η σχετική ρύθμιση αναφέρεται σε φορείς οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και δίνει τη δυνατότητα στο Δημόσιο να δανείζεται για μία χρονική περίοδο ως και 15 ημέρες ποσά τα οποία οι φορείς δεν έχουν ανάγκη. Με πρόσφατη, μάλιστα, τροπολογία της κυβέρνησης τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων είναι πλήρως εξασφαλισμένα με δικαίωμα αποζημίωσης από το Δημόσιο.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η οριστική διευθέτηση της κοίτης του ποταμού Αράχθου, ζήτημα το οποίο αποτελεί βασική προτεραιότητα αφενός για τη χωροταξική ανάπτυξη της περιοχής και αφετέρου για την προστασία της παραποτάμιας περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα. Στο επίκεντρο της συζήτησης, ωστόσο, τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν το ΤΕΙ Ηπείρου, τον αθλητισμό, την κοινωνική πρόνοια, τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, το στρατόπεδο, τις παραποτάμιες εκτάσεις, την ανάδειξη των μνημείων και την ένταξη έργων στο νέο ΕΣΠΑ (βιολογικοί καθαρισμοί, ενεργειακές παρεμβάσεις, σχολεία, υποδομές κ.τ.λ.)

Στη συνέχεια τονίστηκε η σημασία ενίσχυσης των υπαρχουσών προνοιακών δομών και η δημιουργία νέων, αλλά και η ανάγκη χρηματοδότησης έργων υποδομής.

Τέλος σημειώθηκε η ανάγκη για την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων της περιοχής, ενώ αποτέλεσε κοινό τόπο η ανάγκη διαρκούς επαφής και συνεργασίας για τα προβλήματα της περιοχής. Οι επαφές θα συνεχιστούν με τους φορείς του νομού Άρτας.

Πηγή by [author_name]

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments