Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ελλάδα / «Ο ασθενής Πανεπιστήμιο – οι ευθύνες και το μέλλον», του Χρήστου Β. Μασσαλά, παρουσιάζεται στη Βιβλιοθήκη των εκπαιδευτηρίων της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στο Χαλάνδρι (Ριζαρείου 1), στις 21 Δεκεμβρίου

«Ο ασθενής Πανεπιστήμιο – οι ευθύνες και το μέλλον», του Χρήστου Β. Μασσαλά, παρουσιάζεται στη Βιβλιοθήκη των εκπαιδευτηρίων της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στο Χαλάνδρι (Ριζαρείου 1), στις 21 Δεκεμβρίου

15578497_1192661660851219_3456091978737971199_nΑπό:Γιώργος Γκόντζος–«Ο ασθενής Πανεπιστήμιο – οι ευθύνες και το μέλλον»,  το βιβλίο του Χρήστου Β. Μασσαλά. παρουσιάζεται στη Βιβλιοθήκη των εκπαιδευτηρίων της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στο Χαλάνδρι (Ριζαρείου 1), στις 21 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00’με πρωτοβουλία του Ιδρύματος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
«Ο ασθενής Πανεπιστήμιο-οι ευθύνες και το μέλλον», είναι ο τίτλος και γράφτηκε από έναν άνθρωπο με σωρευμένη εμπειρία στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.
Αποτελεί λοιπόν την προσωπική του ματιά στον ακαδημαικό χώρο αλλά πέρα από διαπιστώσεις καταθέτει και προτάσεις, για όσα μπορούν να γίνουν και να φέρουν το ελληνικό πανεπιστήμιο στην πρωτοπορία.
Το βιβλίο προλογίζει ο Θέμης Λέκκας-π. Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
«Ο συγγραφέας, με γνώση, ευθυκρισία και εντιμότητα, ακτινογραφεί τα ελληνικά πανεπιστήμια και δείχνει πώς, μέσα από μία αλληλουχία παρακμιακών πολιτικών, βιώνουν μια άδικη απαξίωση, την ιστορική στιγμή που είχαν όλες τις προϋποθέσεις να ακμάσουν.
Η ακτινογραφία τους βασίζεται στη βιωματική του εμπειρία ως καθηγητή και ως πρύτανη επί σειρά ετών. Από τις πρώτες κιόλας σελίδες αναδύεται η αγωνία του για την πορεία του ελληνικού πανεπιστημίου, για τα κακώς κείμενα, για τις στρεβλώσεις, για το μέλλον του. Δεν αφήνει καμία πλευρά των πραγμάτων αφώτιστη.
Οι αλλεπάλληλες διαπιστώσεις του αθροίζουν όλα εκείνα που τα περισσότερα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σκέπτονται ή αισθάνονται και δεν τα έχουν εκφράσει με τόση καθαρότητα, προσφέροντάς μας μια μεγάλη υπηρεσία», αναφέρει χαρακτηριστικά στον πρόλογο.
Ο λόγος του Χρήστου Μασσαλά είναι λόγος νηφάλιος, στηριγμένος στην εμπειρία που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για αμφισβητήσεις. Το ενδιαφέρον του για το γενικό καλό, τόσο του πανεπιστημίου όσο και της ελληνικής κοινωνίας, υπερχειλίζει στις σελίδες αυτού του πονήματος.

Βιογραφικό Χρήστου Μασσαλά
Ο καθηγητής Χρήστος Β. Μασσαλάς γεννήθηκε στους Χουλιαράδες Ιωαννίνων. Γυμνασιακές Σπουδές: Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων. Πανεπιστημιακές Σπουδές: Στο ΑΠΘ (πολιτικός μηχανικός) και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (μαθηματικός). Μεταπτυχιακές Σπουδές: Polytechnic Institute of Brooklyn. Υποτροφίες: Fullbright, Polytechnic Institute of Brooklyn, UNESCO. Διδάκτωρ και Υφηγητής της Μηχανικής. Καθηγητής μέχρι το 2006 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 1989-1990: Επισκέπτης καθηγητής στο Trinity College του Δουβλίνου. Από το Σεπτέμβριο του 2006: Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διοικητικές θέσεις: 1994-1997 Αντιπρύτανης, 1997-2003 Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 2003 κ.ε. Πρόεδρος ΔΕ Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, 2005 κ.ε. Πρόεδρος του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 2009 ισόβιο μέλος του Π.Σ. του Ριζαρείου Ιδρύματος. Institute Honorary Fellow του ΙΤΕ. Επιστημονικό έργο: περισσότερες από 120 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά και 70 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή ερευνητικά κέντρα και συνέδρια, όπως επίσης και συγγραφέας διδακτικών βιβλίων. Στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών του ενδιαφερόντων αρθρογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο για θέματα παιδείας και κοινωνικού προβληματισμού. Έχει τιμηθεί από την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα όπως επίσης και από κοινωνικούς φορείς.

Δείτε Επίσης

Σ.Σούρλας-Η απόπειρα να αξιολογηθεί  η ψήφος  μεγάλης  ομάδας πολιτών  με ψυχιατρικούς όρους ,είναι μια,εγκληματικού τύπου, πρακτική

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—   Ποια είναι τα  αίτια, ποιες οι ερμηνείες  για  το φαινόμενο που ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments