Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Πολιτική / Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, για τα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη.

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, για τα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη.

Velouxiotis

Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες, 70 χρόνια, όταν στις 16 Ιουνίου 1945 βρήκε τραγικό θάνατο ο Άρης Βελουχιώτης, μαζί με τον αντάρτη Τζαβέλλα, στη χαράδρα του Φάγγου στη Μεσούντα της Άρτας, περικυκλωμένος από δυνάμεις της αντίδρασης. Σε μία από τις πιο δύσβατες περιοχές της Ελλάδας, έδωσε τέλος στη ζωή του ο άνθρωπος που σφράγισε όσο λίγοι την Αντίσταση κατά των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών, καταδιωκόμενος από εχθρούς και αποκηρυγμένος από συντρόφους.

Ο Άρης Βελουχιώτης (ψευδώνυμο του Αθανάσιου Κλάρα), ιδρυτής του ΕΛΑΣ και ηγετική μορφή του αντάρτικου σώματος του ΕΑΜ, είναι από τις προσωπικότητες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της Αριστεράς, αλλά και συνολικότερα της χώρας. Η ιστορία του μας διδάσκει ότι ακόμα και όταν όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον σου, οφείλεις να συνεχίζεις με βάση τις αρχές και τις αξίες σου. Μας μεταφέρει το μήνυμα ότι οι κατακτήσεις κερδίζονται πάντα με αγώνες και θυσίες και τίποτα δεν χαρίζεται.

Ο Άρης Βελουχιώτης είναι σημείο αναφοράς για όλους τους Έλληνες και φωτεινό παράδειγμα της ιστορίας. Η μορφή του πρωτοκαπετάνιου προβάλλεισήμερα το οραματικό, το ασυμβίβαστο και το πρωτοπόρο ως ρεαλιστική ανάγκη απέναντι στην υποτέλεια, τον εφησυχασμό και το εφήμερο.

«Αντίο Καπετάνιε επαναστάτη, καλές εφόδους στην κοιλάδα της σιωπής».

Δείτε Επίσης

Ν.Ηλίας-Αποφασιστικά και συγκρουσιακά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  Από-Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-  Τις  θέσεις  του  κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ  αλλά  και σχόλια  για  πολιτικά , κοινωνικά  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments