Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ο Δήμαρχος Αρταίων ζητάει τη βελτίωση της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αθηνών που διέρχεται μέσα από την πόλη της Άρτας

Ο Δήμαρχος Αρταίων ζητάει τη βελτίωση της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αθηνών που διέρχεται μέσα από την πόλη της Άρτας

Με επίσημο έγγραφό του προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, ο κ. Τσιρογιάννης ζητάει να βελτιωθεί άμεσα η Εθνική Οδός Ιωαννίνων – Αθηνών που διέρχεται μέσα από την πόλη της Άρτας, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.

 Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, με επίσημο έγγραφό του προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, και τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, Βασίλη Ψαθά, ζητάει να ληφθούν άμεσα μέτρα από την Περιφέρεια Ηπείρου και να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να βελτιωθεί άμεσα το τμήμα δρόμου της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αθηνών που διέρχεται μέσα από την πόλη της Άρτας, εξαιτίας της επικινδυνότητας του φθαρμένου οδοστρώματος εκεί.

Χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος Αρταίων στο έγγραφό του προς τους κυρίους Καχριμάνη και Ψαθά τονίζει τα εξής «Στο τμήμα της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αντιρρίου που διέρχεται από την πόλη της Άρτας, εντοπίζονται συνεχώς προβλήματα στον ασφαλτοτάπητα με λακκούβες, αλλά και με εκτεταμένη αποσύνθεση των αδρανών υλικών στην επιφάνειά του. Αποτέλεσμα αυτών είναι να καθίσταται δυσχερής και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνη η διέλευση των διερχόμενων οχημάτων. Παράλληλα σε πολλά σημεία, είτε λόγω του ότι δεν υφίστανται φρεάτια εισροής ομβρίων σε τακτά διαστήματα, είτε τα υπάρχοντα δεν έχουν καθαριστεί, τα όμβρια ύδατα πλημμυρίζουν το οδόστρωμα, κάτι που εντείνει το πρόβλημα των φθορών του οδοστρώματος. Παρακαλούμε να επιλύσετε τα προαναφερθέντα προβλήματα με διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα, κατά την άποψή μας σε όλο το μήκος της οδού, αλλά και συντήρηση και συμπλήρωση των φρεατίων απορροής ομβρίων».

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο της Άρτας και να βελτιώσει την καθημερινότητα των δημοτών του Δήμου Αρταίων. Μέλημα μείζονος σημασίας αποτελεί η ασφάλεια όλων των δημοτών κατά τις μετακινήσεις τους, για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Αρταίων ζητάει από την Περιφέρεια Ηπείρου να προβεί σε ταχύτατες ενέργειες πρώτον, για την αποκατάσταση των φθορών στο τμήμα της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αντιρρίου που διέρχεται από την πόλη της Άρτας, και δεύτερον, για την συντήρηση του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων εκεί.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments