Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Δήμος Κόνιτσας εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο Restart mAI City

Ο Δήμος Κόνιτσας εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο Restart mAI City

Ο Δήμος Κόνιτσας εκπροσωπήθηκε από το Δήμαρχο Κόνιτσας κ. Νικόλαο Εξάρχου, την ειδική συνεργάτη κα Πελαγία Καρατζήμου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριο Νιτσιάκο και τον Αντιδήμαρχο κ. Αριστείδη Λαζογιάννη στις 26-28 Σεπτεμβρίου 2019 στο 1ο Plug & Play Συνέδριο Restart mAI City, που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala ΑΕ με στόχο την ανάπτυξη μιας «Έξυπνης και Βιώσιμης Πόλης» στα Τρίκαλα.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Υφυπουργός Κοινής Αγροτικής πολιτικής κ. Κ. Σκρέκας, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γ. Γεωργαντάς και η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν πρακτικές και ουσιαστικές λύσεις για τους Δήμους και τους πολίτες για τη δημιουργία φιλικών, σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών πόλεων, οι οποίες θα ξεκινούν από τη συνεργασία και την επικοινωνία της κεντρικής κυβέρνησης, των ΟΤΑ, των επιχειρήσεων και των ίδιων των πολιτών. Για το λόγο αυτό, η θεματολογία του Συνεδρίου έχει συνδεθεί τόσο με την Αστική Ατζέντα της Ε.Ε., όσο και με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Η διεξαγωγή του Συνεδρίου έγινε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΚΕΔΕ.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments