Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Ο Εραστής» του Χαρ. Πίντερ έρχεται στο Θέατρο Έκφραση!

«Ο Εραστής» του Χαρ. Πίντερ έρχεται στο Θέατρο Έκφραση!

Ένα έργο για την απιστία, τη μοναξιά και την ανάγκη του ανθρώπου για αληθινή επικοινωνία…

 

Σύνθετο και απρόβλεπτο ον ο άνθρωπος, δε χωράει εύκολα σε… καλούπια και πολύ συχνά, πέφτει ο ίδιος στις παγίδες που στήνει! Αυτό είναι το κεντρικό θέμα γύρω από το οποίο ο σπουδαίος Άγγλος θεατρικός συγγραφέας Χάρολντ Πίντερ «χτίζει» την υπόθεση του έργου «ο Εραστής», που αποτελεί τη νέα παραγωγή του Θεάτρου Έκφραση.

Ερωτικό δράμα «ο Εραστής», θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στην πιο ταιριαστή περίσταση, την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου, ημέρα των ερωτευμένων, με ώρα έναρξης τις 21.30 και θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Έκφραση (Αραβαντινού 14) για δέκα συνολικά παραστάσεις, οι οποίες θα δίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή (ώρα 21.30). Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 16 ετών.

Η υπόθεση

Ο Ρίτσαρντ και η Σάρα, ένα τυπικό ζευγάρι, ζουν απομονωμένοι σε μια εξοχική κατοικία. Είναι ευκατάστατοι. Έχουν ένα υπέροχο, καλόγουστο σπίτι με κήπο. Ο Ρίτσαρντ εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος και  η Σάρα είναι η τέλεια σύζυγος. Η ερωτική τους ζωή όμως έχει αρχίσει να εμφανίζει κάποια σημάδια κόπωσης κι έτσι βρίσκουν έναν πρωτότυπο τρόπο για να την τονώσουν: αποφασίζουν, από κοινού, να βρει η Σάρα έναν εραστή τον οποίο να δέχεται στο σπίτι τους όποτε εκείνη επιθυμεί, την ώρα που ο Ρίτσαρντ θα βρίσκεται στο γραφείο του. Τι γίνεται όμως όταν μια τόσο παράτολμη ιδέα που έχει ως στόχο να αναθερμάνει την σχέση τους παίρνει άλλη τροπή;

«Ο Εραστής» αποτελεί μία αντισυμβατική εκδοχή μιας συμβατικής συζυγικής σχέσης. Είναι ένας υπόγειος, «πολιτισμένος» πόλεμος προσωπείων και ρόλων. Ένα ευφυές παιχνίδι με τον έρωτα και το χρόνο. Ένα παιχνίδι για δύο χαρακτήρες στα όρια της ασφάλειας και της επικινδυνότητας…

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Βασιλείου. Σκηνογραφική επιμέλεια – Κοστούμια: Γιάννης Κράβαρης. Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Μπασδάνης. Φωτογραφία: Νίκος Ρούσης. Υπεύθυνος Φωτισμού: Χρήστος Χρήστου. Τρέιλερ : Κωστής Εμμανουηλίδης.  Χειρισμός ήχου και φωτισμού : Θανάσης Λανάρης. Υπεύθυνη επικοινωνίας: Σέβη Ευθυμίου. Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι Μίνα Παππά και Πέτρος Χριστακόπουλος.

*Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ το κανονικό και 8 ευρώ το μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, άνω των 65 ετών). Πληροφορίες – κρατήσεις στα τηλέφωνα: 2651554505 και 6907500710.

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο ταμείο του Θεάτρου, viva.gr και Sherlock coffee maker

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments