Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Ο Ν.Ο. Ιωαννίνων διπλασίασε τα χρυσά μετάλλια στον Σχινιά!

Ο Ν.Ο. Ιωαννίνων διπλασίασε τα χρυσά μετάλλια στον Σχινιά!

 Mε πρωτιές στις αποσκευές του επέστρεψε από το Πανελλήνιο –Μάρθα Παλαιοπάνου: To Πρωτάθλημα θα κριθεί τον Ιούλιο στα Γιάννενα…

Σκληρές μάχες, με πείσμα και αγωνιστικότητα, έδωσαν τα πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων επί ένα τετραήμερο στα νερά του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου στον Σχινιά, επιτυγχάνοντας πρωτιές και κατακτώντας μετάλλια. Όλα αυτά στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του 85ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι.

Ο Ν.Ο.Ι. κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον πίνακα της γενικής βαθμολογίας συγκεντρώνοντας συνολικά 269,5 βαθμούς και την ίδια θέση στον πίνακα των μεταλλίων με οκτώ χρυσά, δύο ασημένια κι έξι χάλκινα μετάλλια. Πρώτος κατετάγη και στις δύο κατηγορίες ο Ν.Ο. Θεσσαλονίκης, ωστόσο και οι δύο αυτοί τίτλοι θα κριθούν οριστικά στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης που θα γίνει τον ερχόμενο Ιούλιο στα Γιάννενα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Ν.Ο.Ι. διπλασίασε τις πρώτες νίκες του σε σχέση με πέρυσι όταν είχε κατακτήσει τέσσερα χρυσά μετάλλια στην πρώτη φάση. Επίσης, για μία ακόμη χρονιά κέρδισε τις Οκτάκωπες Ανδρών και Εφήβων, αγωνίσματα με ιδιαίτερο συμβολισμό, που αποτελούν τη «ναυαρχίδα» της Κωπηλασίας, ενώ πήρε τη δεύτερη θέση στην Οκτάκωπο των Γυναικών. Στις συγκεκριμένες βάρκες, εξάλλου, ο Όμιλος πρωταγωνιστεί εδώ και δεκαετίες!

Η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.

Σε δήλωσή της αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων στον Σχινιά, η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Μάρθα Παλαιοπάνου ανέφερε τα εξής: «Εκ μέρους της Διοίκησης του Ομίλου θέλω να συγχαρώ όλους τους αθλητές μας και τους προπονητές τους για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν προκειμένου να σηκώσουν ψηλά για μία ακόμη χρονιά τη σημαία του Ν.Ο.Ι., κάτι που τελικά κατάφεραν! Στη φετινή πρώτη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, η οποία ήταν άψογη από πλευράς διοργάνωσης και διαιτησίας, τα χρυσά μας μετάλλια ήταν διπλάσια σε σχέση με εκείνα που πήραμε πέρυσι και αναμένουμε αντίστοιχη αγωνιστική άνοδο και στη δεύτερη φάση, που αφορά στις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων, αγώνες οι οποίοι θα γίνουν τον Ιούλιο στα Γιάννενα. Εκεί θα κριθούν οι τίτλοι του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος! Ευχαριστίες, τέλος, οφείλονται σε όλους τους χορηγούς που στήριξαν την αποστολή του Ν.Ο.Ι. στον Σχινιά».

Εκτός από την κ. Παλαιοπάνου, στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά βρέθηκαν επίσης για τους αγώνες ο Αντιπρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Αλέξανδρος Μπερής και ο Έφορος Κωπηλασίας Αθανάσιος Κιτσάκος. Την αποστολή του Ομίλου συνόδευσαν οι προπονητές Φώτης Λιόντος, Αγγελική Γκρέμου, Λευτέρης Τζίμας και Βασίλης Ευθυμίου.

Tα μετάλλια

Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν τα εξής πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων:

-Η Τετράκωπος άνευ Εφήβων με τους Παύλο Φαϊτά – Λεωνίδα Παλαιοπάνο – Θανάση Μάστακα – Ηλία Μπλέτσα.

-Η Δίκωπος άνευ Νέων Ανδρών με τους Στέφανο Ντούσκο – Θανάση Παλαιοπάνο.

-Η Τετράκωπος άνευ ελαφρών βαρών Ανδρών με τους Άγγελο Μπερή – Άρη Γραμμενιάτη – Γιώργο Γραμμενιάτη – Παύλο Φαϊτά.

-Το Τετραπλό Σκιφ ελ. βαρών Ανδρών με τους Γιώργο Κώτσια – Άγγ. Μπερή – Ά. Γραμμενιάτη – Γ. Γραμενιάτη.

-Η Δίκωπος άνευ των Ανδρών με τους Στέφανο Ντούσκο – Θανάση Παλαιοπάνο.

-Το Σκιφ Ανδρών με τον Στέφανο Ντούσκο.

-Η Οκτάκωπος Εφήβων με τους Ιάσονα Εξάρχου – Π. Φαϊτά – Λ. Παλαιοπάνο – Χρήστο Τσακίρη – Κώστα Γιώργο – Βαγγέλη Γκάλιο – Σπύρο Γεωργίου – Ανδρέα Καρέτσο – Ιάσονα Κιτσάκο.

-Η Οκτάκωπος Ανδρών με τους Γιάννη Τσίλη – Αποστόλη Λαμπρίδη – Στέφανο Ντούσκο – Αλέξανδρο Μαμακή – Παντελή Σωτηρακόπουλο – Άγγελο Μπερή – Άρη Γραμμενιάτη – Γιώργο Γραμμενιάτη – Ιάσονα Κιτσάκο.

Tα δύο ασημένια μετάλλια κατέκτησαν τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:

-Το διπλό Σκιφ Νέων Ανδρών με τους Άρη και Γιώργο Γραμμενιάτη.

-Η Οκτάκωπος των Γυναικών με τις Πετρούλα Τσιάβου – Αθηνά Τσιάβου – Νικολέτα Δρούβη – Αριάδνη Μήτση – Αθανασία Μάκου – Βάσια Ζυγούρα – Εβελίνα Μπομπουγιάννη – Ξανθή Χατζή – Ελένη Γιώτη.

Τέλος, χάλκινα μετάλλια πήραν τα εξής Γιαννιώτικα πληρώματα:

Η Τετράκωπος μετά Εφήβων με τους Γιώργο Κώτσια – Λουκά Δάσκαλο – Βαγγέλη Γκάλιο – Ιάσονα Κιτσάκο.

Η Τετράκωπος άνευ Νεανίδων με τις Νικολέτα Δρούβη – Ξανθή Χατζή – Αριάδνη Μήτση – Αθανασία Μάκου.

Η Δίκωπος άνευ των Νεανίδων με τις Αθανασία Μάκου – Αριάδνη Μήτση.

-Η Δίκωπος άνευ των Γυναικών με τις Αθανασία Μάκου – Αριάδνη Μήτση.

Το Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων με τις Κατερίνα Γκόγκου – Καλυψώ Μαργαρίτη – Ξανθή Χατζή – Νικολέτα Δρούβη.

-Το Διπλό Σκιφ ελαφρών βαρών Γυναικών με τις Πετρούλα και Αθηνά Τσιάβου.

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments