Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων για την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολικές μονάδες-Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις συλλόγων γονέων και πολιτών

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων για την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολικές μονάδες-Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις συλλόγων γονέων και πολιτών

SYGKENTRVSHΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–“Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις συλλόγων γονέων και πολιτών και θ’ αγωνιστούμε μαζί τους για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από κατοικημένες περιοχές και κυρίως γι’ αυτές που είναι κοντά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς. Καλούμε δε τις αρμόδιες υπηρεσίες να επέμβουν άμεσα προς όφελος της υγείας μαθητών και κατοίκων.”.Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή τις προσφατες κινητοποιήσεις μαθητών ,γονέων και πολιτών.Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

“Το τελευταίο διάστημα, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, τοποθετούν κεραίες σε ταράτσες πολυκατοικιών της πόλης μας που βρίσκονται παραδόξως κοντά σε σχολικές μονάδες και παιδικούς σταθμούς.

Είναι γνωστό σε όλους από μελέτες που έχουν γίνει, ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν μεγάλα φορτία επικίνδυνης ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας επιβαρυντικής για τη δημόσια υγεία Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι οι κεραίες δημιουργούν αϋπνίες, πονοκεφάλους, αδυναμία συγκέντρωσης, απώλεια μνήμης, διαταραχές όρασης και ακοής, ναυτία, δερματικά καρδιοαγγειακά προβλήματα, σε απόσταση μικρότερη των 300 μ. Η τοποθέτησή τους βέβαια κοντά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, πρέπει οπωσδήποτε να εμποδιστεί γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο από τη λειτουργία τους και τις επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών που φοιτούν σε αυτά.

Δυστυχώς το κράτος για άλλη μια φορά εντυπωσιάζει με τις ευρηματικές του ιδέες για την προστασία των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού. Επιτρέπει την εγκατάσταση κεραιών δίπλα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία αρκεί να μην υπερβαίνουν τα όρια ακτινοβολίας του 60% των επιτρεπομένων ορίων, ενώ για τον γενικό πληθυσμό τα όρια έκθεσης δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 70% των τιμών. Ο ισχύων νόμος 4072/2012 δεν καθορίζει ένα ελάχιστο όριο ελάχιστης απόστασης, στην τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας των ευαίσθητων ομάδων, απαγορεύει μόνο την εγκατάσταση πάνω σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία. Πέρα όμως από την νομοθεσία που το προβλέπει, υπάρχουν και οι ηθικοί κανόνες που αφορούν την ποιότητα ζωής και το σεβασμό της ελευθερίας του ανθρώπου.”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments