Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο CEO της Τράπεζας Ηπείρουκος Ι.Βουγιούκας , στο NPLSummit 2019

Ο CEO της Τράπεζας Ηπείρουκος Ι.Βουγιούκας , στο NPLSummit 2019

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρουκος Ι.Βουγιούκας ήταν ανάμεσα στους ομιλητές του NPL Summit 2019,συμμετέχοντας στο πάνελ«Το προφίλ των συναλλαγών των κόκκινων δανείων που έχουν ολοκληρωθεί στην Ελλάδα», που διεξήχθηστις14 Νοεμβρίου 2019, στο Divani Apollon Palace & Thalasso, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και εξειδικευμένων στελεχών επιχειρήσεων.

Ο κος . Βουγιούκας κατά την τοποθέτησή του , ανέφερε ότι μέχρι σήμερα οι συνεταιριστικές τράπεζες δεν έχουν προχωρήσει σε πωλήσεις χαρτοφυλακίων, διότι αυτά είναι μικρά και δεν υπήρχε ενδιαφέρον από πλευράς των funds. Ωστόσο, προέβλεψε ότι λόγω της συγκέντρωσης της αγοράς, θα υπάρξουν αγοραστές, οι οποίοι για να μη μείνουν εκτός αγοράς, θα ενδιαφερθούν και για αυτά τα μικρότερα χαρτοφυλάκια. Επιπλέον, σημείωσε ότι καλό θα είναι οι συνεταιριστικές τράπεζες να συμπράξουν στις τιτλοποιήσεις των προς πώληση χαρτοφυλακίων τους – είτε μέσω του «Ηρακλή», είτε απευθείας σε funds- προκειμένου να επιτύχουν οικονομίες κλίμακος και καλύτερες τιμές πώλησης.

Μεταξύ άλλων δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Τράπεζα Ηπείρου, έχοντας τη στήριξη των Ηπειρωτών και του στρατηγικού της επενδυτή ΤΕΑ ΕΑΠΑΕ, στοχεύει να γίνει η τράπεζα πρώτης επιλογής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειας, έχοντας το πλεονέκτημα της εντοπιότητας, της ευελιξίας και των άμεσων εγκρίσεων, σε αντίθεση με τις συστημικές τράπεζες οι οποίες συρρικνώνονται στην περιοχή και μεταφέρουν τις εγκριτικές τους αρμοδιότητες εκτός Ηπείρου

Το ΝPL Summit 2019 διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Ethos Events,  σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ και έλαβε χώρα το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου 2019 με βασικό θέμα τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και ανοιγμάτων και το πως τα παραπάνω μπορούν να μετατραπούν σε εφαλτήριο οικονομικής ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

 

Σχετικά με την Τράπεζα Ηπείρου:

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ιδρύθηκε το 1978 υιοθετώντας το όραμα του ιδρυτή της Ιωάννη Δούμα να στηρίξει και να ενισχύσει την τοπική οικονομία και κοινωνία της ευρύτερης Περιφέρειας  Ηπείρου.Σήμερα, συμπληρώνοντας πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ είναι η Τράπεζα των 17.000 Ηπειρωτών αλλά και των  θεσμικών επενδυτών. Με την συμμετοχή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ως Στρατηγικού Επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Τραπέζης, η Τράπεζα  βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση  για να προχωρήσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού της  σχεδίου και του οράματός της για μια Ισχυρή Ελληνική Συνεταιριστική Τράπεζα. Το νέο  συνεταιριστικό -επιχειρηματικό μοντέλο- πρότυπο  που  σχεδιάζει η Τράπεζα  θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη τόσο στην τοπική οικονομία και κοινωνία , όσο και στους εργαζομένους και τους μετόχους .

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments