Τετάρτη , 20 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πανελλήνιο διετές πρόγραμμα «Άν_να, η βία κατά των γυναικών στο χώρο και το χρόνο» από την ΧΕΝ

Πανελλήνιο διετές πρόγραμμα «Άν_να, η βία κατά των γυναικών στο χώρο και το χρόνο» από την ΧΕΝ

Η ΧΕΝ Ελλάδος, από τις παλαιότερες γυναικείες εθελοντικές οργανώσεις στη χώρα, έχοντας πληθώρα πρωτοπόρων δράσεων στο ενεργητικό της, ξεκινάει πανελλήνιο διετές πρόγραμμα με τίτλο:

Στη σύγχρονη εποχή τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών πολλαπλασιάζονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα παγκοσμίως, ανεξάρτητα από ηλικία, φυλή, τάξη, θρησκεία.

Η ΧΕΝ Ελλάδος αναδεικνύει το θέμα με οδηγό την Άν_να, ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι που κινείται στο χώρο και το χρόνο, στην οικογένεια, στο σχολείο, στην εργασία, στο δρόμο και παρατηρεί… ανθρώπινες σχέσεις, συμπεριφορές, προθέσεις. Βία τακτοποιημένη, βία καλυμμένη, βία έκδηλη κι οδυνηρή, που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών και στιγματίζει τη ζωή τους. Πάντα και Παντού.

Η Άν_να συνεχίζει να προχωράει, αρχίζει ν’ αναγνωρίζει, μπορεί και να φοβάται, αλλά συνεχίζει… ώσπου το «ΑΝ» γίνεται «ΝΑ» και τότε…

Στόχος του διετούς προγράμματος «Άν_να» είναι η ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και παρέμβαση αναφορικά με το φαινόμενο και τις εκφάνσεις της βίας που υφίστανται οι γυναίκες σε όλους τους κοινωνικούς τομείς.

Η ΧΕΝ Ελλάδος, που πρωτοστάτησε στη συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών για την επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης από το ελληνικό κοινοβούλιο, συνεχίζει με το διετές πανελλήνιο πρόγραμμα «Άν_να», γιατί…

…  η βία κατά των γυναικών είναι μια ιστορία χιλιετιών που διογκώνεται, εντείνεται, κλιμακώνεται δίχως τέλος.

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού η Ομάδα Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο :Άν_να “Στο δρόμο της Σιωπηλής Βίας” την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο ” Δημήτρης Χατζής “

Το πρόγραμμα  της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο

Χαιρετισμοί

Προλογίζει η Πόπη Στεφανίδη , Υπεύθυνη Ομάδας Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων

Μηνύματα Γυναικών … : Γυναίκες της Ομάδας Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων

Ομιλία ” Στο δρόμο της Σιωπηλής Βίας ”  : Βασίλης Κούτρας ,Καθηγητής Αγωγής Υγείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Επιστημονικός διευθυντής κέντρου πρόληψης των εξαρτήσεων & προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας Ιωαννίνων “Σχεδία”.

” Μίλα – Μη Φοβάσαι – Μπορείς ” Δύο βιωματικές ασκήσεις που στοχεύουν στη βροντερή φωνή του ΟΧΙ στη Βία και στην ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ της Γυναίκας! :Αγγελική Διβάρη, Κοινωνιολόγος – Οικογενειακή Σύμβουλος , art therapist (εικαστική ψυχοθεραπεύτρια).

Επιμέλεια Εκδήλωσης : Χριστίνα Ράδη , σκηνοθέτης

Παρουσιάζει η Δρ Ανδρομάχη Μπούνα , Κοινωνική Ανθρωπολόγος

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει Αναδρομική Έκθεση για την ” Βία κατά των Γυναικών ” με εικαστικά έργα μελών των ομάδων ΑΧΟΝΠΙ , PAGURISTAS ,  Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων.

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments