Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Παρέμβαση Σπύρου Κωνσταντόπουλου για το θέμα των επενδύσεων.

Παρέμβαση Σπύρου Κωνσταντόπουλου για το θέμα των επενδύσεων.

Από:  Χάρης Δάφλος– Ο τομεάρχης  υποδομών  της   ΝΟΔΕ  Ιωαννίνων  Σπύρος  Κωνσταντόπουλος  σε  δημόσια  παρέμβασή  του  για  το  θέμα  των  επενδύσεων   αναφέρει  τα  εξής:
<<Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι φανερό ότι, μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες και προκλήσεις που απαιτούνται για το επενδυτικό αναπτυξιακό άλμα που έχει ανάγκη η χώρα μας. Αντίθετα, δημιουργεί προβλήματα και αδιέξοδα με ιδεοληπτικές αγκυλώσεις που προκαλεί αστάθεια και αβεβαιότητα. Η φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης, το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα, η πληγή του «brain drain» η πιθανότητα να δούμε μια υγιή και διατηρήσιμη ανάπτυξη είναι μηδαμινή.

Η ανάκαμψη της χώρας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προσέλκυση επενδύσεων. Είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο ότι ο προσανατολισμός της χώρας πρέπει να είναι προς την ανάπτυξη, δηλαδή προς την άμεση και μαζική προσέλκυση εγχώριων και ξένων επενδύσεων.

Πως όμως θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε επενδυτές στη χώρα μας ;

Το πρώτο και ίσως το κυριότερο ζητούμενο είναι η ύπαρξη εμπιστοσύνης των επενδυτών.

  • Δημιουργώντας ένα σταθερό φορολογικό σύστημα με χαμηλότερους συντελεστές.
  • Μείωση της γραφειοκρατίας.
  • Ταχύτητα στην αδειοδότηση επιχειρήσεων
  • Ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης
  • Λειτουργία ενός ευέλικτου χρηματοπιστωτικού συστήματος
  • Στη Δημιουργία ενός εθνικού χωροταξικού πλαισίου

καθώς και άλλες πρακτικές ανάπτυξης της χώρας.

Διαθέτουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες χώρες όπως ο Τουρισμός, η Ναυτιλία, τα Πρωτογενή Προϊόντα, η Βιομηχανία,  είναι πτυχές της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας που μπορούν να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη από την οικονομική κρίση έχουν οι Επενδύσεις σε μεγάλα Projects, ιδίως στον κλάδο των Υποδομών καθώς και στα δίκτυα νέας γενιάς και ευρυζωνικότητας που μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα σε όλους τους τομείς.

Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποτύχει παταγωδώς στο να προσελκύσει επενδυτές στη χώρα μας δημιουργώντας ένα τεράστιο επενδυτικό κενό που μας οδηγεί στην εθνική στασιμότητα >>.

Σπύρος Κωνσταντόπουλος

Πολιτικός Μηχανικός

Τομεάρχης Υποδομών και Δικτύων

ΝΟΔΕ Ιωαννίνων ΝΔ

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments